Satul românesc

1 farfurie din ceramică de Horezu

1 carpetă din lână

1 ou închistrit (încondeiat)

1 coșuleț împletit din pănușă

Ambalaj: placaj din lemn, pânză de sac, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu din ceară, kraft, sfoară, carte de vizită cu mesaj olograf.

Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!

Livrare în 2 - 5 zile lucrătoare, în funcție de stoc

Retur în 14 zile lucrătoare

Rambursare în 14 zile lucrătoare

Mai multe detalii

239,00 lei

  • română
  • engleză
  • franceză
  • nu doresc
  • Luceafărul, Mihai Eminescu, Editura Paideia +30 lei
  • Mesterul Manole, baladă populară, Editura Paideia +30 lei
  • Romanian Recipes, Wines and Customs, Radu Anton Roman, Editura Paideia +30 lei
  • A Story of Romanian Strong Drinks, Radu Lungu, Editura Paideia +30 lei
  • nu doresc
  • Mănăstiri și biserici, text: Mariana Pascaru, foto: Florin Andreescu, Editura AdLibri +30 lei
  • Monumente UNESCO, text: Mariana Pascaru, foto: Florin Andreescu, Editura AdLibri +30 lei
  • nu doresc
  • George Enescu, Electrecord +30 lei
  • Ciprian Porumbescu, Electrecord +30 lei

Dimensiuni

Inaltime (mm) 100
Latime (mm) 300
Adancime (mm) 200
Greutate (g) cca 1350

Descriere

Farfurie din ceramică de Horezu cu motivul cocoșului de Hurez

Farfuria este realizată de Costel și Georgeta Popa, din Horezu, Judetul Vâlcea. Ceramica de Horezu este unică în România și este cunoscută în toată lumea. Fiind considerată “o creație tradițională unică”, ceramica de Horezu a fost inclusă în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO începând cu 2012.

Argila este adusă de pe dealurile din jurul localitații și este preparată printr-o tehnică tradițională. Lutul este lăsat la “dospit” mai multe săptămâni, timp în care este mărunțit, udat și frământat. Lutul astfel pregătit trece prin mai multe etape până se materializează în celebrele vase de ceramică: modelare la roată, prima uscare, angobare, a doua uscare, ornamentarea, a treia uscare, prima ardere, glazurare, a doua ardere. Ornamentarea se face cu un corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă sau cu gaița, o pensulă subțire din fire de porc. Metoda tradițională de pictare numită...