1 farfurie din ceramică de Corund
1 carpetă din lână
1 borcan de miere cu fagure
Ambalaj:placaj de lemn,pânză de iută,lână de lemn,spice de grâu,șnur tricolor,sigiliu de ceară,sfoară,carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva?Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
Acest produs nu mai este in stoc
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Farfurie din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special...
Farfurie din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special care se găseşte dupa ploi, verde obţinut din zgura produsă prin arderea în cuptor a sârmei de cupru, galben obţinut din huma de Medgidia, albastru - cobalt. Ulterior, vasele se ard în cuptor la peste 900 de grade. După prima ardere, se glazurează, iar la a doua ardere culorile devin vii. Ceramica natur se arde o singură dată, cealaltă de două ori. Arderea durează 8 ore, iar răcirea 18 ore. Modelele ornamentale sunt florale și zoomorfe stilizate. Cele mai întâlnite motive sunt laleaua, cocoșul de munte şi floarea de colț.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Ø 190 mm
Carpetă din lână ţesută manual la război vertical, cu două feţe simetrice. Carpeta creată în Atelierul Eliflor înfăţişează motive populare din zona Olteniei. Lâna este tratată antimolii. Motivele populare și culorile pot diferi. Se recomandă spălarea manuală şi uscarea naturală.
180 mm x 180 mm
Miere de salcâm cu fagure
Produsă de familia Beu în inima Transilvaniei. Apicultorii de la Prisaca Transilvania au o tradiție de peste 80 de ani în creșterea albinelor pe dealurile satului Nădășel, județul Cluj.
Mierea de salcâm este unul dintre cele mai apreciate sortimentele de miere. Gustul plăcut, inconfundabil și proprietățile medicinale fac din acest sortiment de miere o delicatesă pe care gurmanzii nu au cum să nu o aprecieze. Aroma este unică: un miros subtil de salcâm și ceară. Mierea de salcâm conține majoritatea mineralelor esențiale organismului uman – fosfor, potasiu, cupru, fier, calciu, mangan şi vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5 și B6. Pe lângă acestea, mierea de salcâm are în compoziție antibiotice naturale și enzime. În cantităţi reduse, mierea de salcâm liniștește organismul și îi conferă o senzație de bine, iar în cantităţi mai mari, conferă energie. Mierea de salcam este folosită ca antiseptic, calmant al tusei, în tratamentul anemiei, asteniei, insomniilor, nevrozelor, ulcerului, pentru stimularea poftei de mancare, îmbunătăţirea activităţii inimii şi ficatului, stimularea creșterii hemoglobinei în sânge. Este un excelent tonic pentru femei însărcinate, copii şi persoane aflate în convalescenţă. Mierea de salcâm poate înlocui zahărul în ceai sau cafea, neschimbându-le gustul.
Fagurele este un produs foarte complex, care conține mai multe produse apicole în forma lor cea mai pură: miere, lăptișor de matcă, propolis, polen și, nu în ultimul rând, ceară. Fagurii sunt folosiți la tratarea afecțiunilor căilor respiratorii - sinuzite, bronșite, rinite, laringite, dar și în astenii, anemii, alergii, boli de stomac. Mestecatul fagurelui de miere ajută la curățarea dinților de tartru, la reglarea metabolismului și la întărirea imunității.
A se consuma de preferință înainte de: Decembrie 2021.
250 g
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.