Satul românesc

1 farfurie din ceramică de Horezu

1 tapiserie

1 ou închistrit (încondeiat)

1 coșuleț împletit din pănușă

Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.

Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!

Livrare în 2 - 4 zile în România

Livrare în 7 - 10 zile în Europa

Retur în 14 zile lucrătoare

Rambursare în 14 zile

Mai multe detalii

229,00 lei

  • română
  • engleză
  • nu doresc
  • Luceafărul, Mihai Eminescu, Editura Paideia
  • Mesterul Manole, baladă populară, Editura Paideia
  • Romanian Folk Tales, Editura Paideia
  • Romanian Recipes, Wines and Customs, Radu Anton Roman, Editura Paideia - indisponibil
  • A Story of Romanian Strong Drinks, Radu Lungu, Editura Paideia - indisponibil
  • nu doresc
  • Vesnicia satului romanesc, text: Mariana Pascaru, foto: Florin Andreescu, Editura AdLibri
  • Mănăstiri și biserici, text: Mariana Pascaru, foto: Florin Andreescu, Editura AdLibri
  • Monumente UNESCO, text: Mariana Pascaru, foto: Florin Andreescu, Editura AdLibri
  • nu doresc
  • George Enescu, Electrecord
  • Ciprian Porumbescu, Electrecord - indisponibil

Dimensiuni

Inaltime (mm) 100
Latime (mm) 300
Adancime (mm) 200
Greutate (g) cca 2000

Descriere

Farfurie din ceramică de Horezu cu motivul cocoșului de Hurez

Farfuria este realizată de Costel și Georgeta Popa, din Horezu, Judetul Vâlcea. Ceramica de Horezu este unică în România și este cunoscută în toată lumea. Fiind considerată “o creație tradițională unică”, ceramica de Horezu a fost inclusă în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO începând cu 2012.

Argila este adusă de pe dealurile din jurul localitații și este preparată printr-o tehnică tradițională. Lutul este lăsat la “dospit” mai multe săptămâni, timp în care este mărunțit, udat și frământat. Lutul astfel pregătit trece prin mai multe etape până se materializează în celebrele vase de ceramică: modelare la roată, prima uscare, angobare, a doua uscare, ornamentarea, a treia uscare, prima ardere, glazurare, a doua ardere. Ornamentarea se face cu un corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă sau cu gaița, o pensulă subțire din fire de porc. Metoda tradițională de pictare numită...