2 farfurii din ceramică de Corund
1 șervet
1 borcan cu miere cu nucă
1 borcan cu miere cu alune de pădure
Ambalaj:placaj de lemn,pânză de iută,lână de lemn,spice de grâu,șnur tricolor,sigiliu de ceară,sfoară,carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva?Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
Acest produs nu mai este in stoc
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Farfurie din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special...
Farfurie din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special care se găseşte dupa ploi, verde obţinut din zgura produsă prin arderea în cuptor a sârmei de cupru, galben obţinut din huma de Medgidia, albastru - cobalt. Ulterior, vasele se ard în cuptor la peste 900 de grade. După prima ardere, se glazurează, iar la a doua ardere culorile devin vii. Ceramica natur se arde o singură dată, cealaltă de două ori. Arderea durează 8 ore, iar răcirea 18 ore. Modelele ornamentale sunt florale și zoomorfe stilizate. Cele mai întâlnite motive sunt laleaua, cocoșul de munte şi floarea de colț.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Ø 145 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Miere de salcâm cu miez de nucă
Produsă de familia Beu în inima Transilvaniei. Apicultorii de la Prisaca Transilvania au o tradiție de peste 80 de ani în creșterea albinelor pe dealurile satului Nădășel, județul Cluj.
Mierea de salcâm este unul dintre cele mai apreciate sortimentele de miere. Gustul plăcut, inconfundabil și proprietățile medicinale fac din acest sortiment de miere o delicatesă pe care gurmanzii nu au cum să nu o aprecieze. Aroma este unică: un miros subtil de salcâm și ceară. Mierea de salcâm conține majoritatea mineralelor esențiale organismului uman – fosfor, potasiu, cupru, fier, calciu, mangan şi vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5 și B6. Pe lângă acestea, mierea de salcâm are în compoziție antibiotice naturale și enzime. În cantităţi reduse, mierea de salcâm liniștește organismul și îi conferă o senzație de bine, iar în cantităţi mai mari, conferă energie. Mierea de salcam este folosită ca antiseptic, calmant al tusei, în tratamentul anemiei, asteniei, insomniilor, nevrozelor, ulcerului, pentru stimularea poftei de mancare, îmbunătăţirea activităţii inimii şi ficatului, stimularea creșterii hemoglobinei în sânge. Este un excelent tonic pentru femei însărcinate, copii şi persoane aflate în convalescenţă. Mierea de salcâm poate înlocui zahărul în ceai sau cafea, neschimbându-le gustul.
Miezul de nucă este bogat în proteine vegetale. Nuca este o sursă de calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, fier, iod, dar şi de vitamine: C, B2, B5 şi caroten. Nuca stimulează memoria, imunitatea si revitalizarea organismului.
A se consuma de preferință înainte de: Decembrie 2021.
200 g
Miere de salcâm cu alune de pădure
Produsă de familia Beu în inima Transilvaniei. Apicultorii de la Prisaca Transilvania au o tradiție de peste 80 de ani în creșterea albinelor pe dealurile satului Nădășel, județul Cluj.
Mierea de salcâm este unul dintre cele mai apreciate sortimentele de miere. Gustul plăcut, inconfundabil și proprietățile medicinale fac din acest sortiment de miere o delicatesă pe care gurmanzii nu au cum să nu o aprecieze. Aroma este unică: un miros subtil de salcâm și ceară. Mierea de salcâm conține majoritatea mineralelor esențiale organismului uman – fosfor, potasiu, cupru, fier, calciu, mangan şi vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5 și B6. Pe lângă acestea, mierea de salcâm are în compoziție antibiotice naturale și enzime. În cantităţi reduse, mierea de salcâm liniștește organismul și îi conferă o senzație de bine, iar în cantităţi mai mari, conferă energie. Mierea de salcam este folosită ca antiseptic, calmant al tusei, în tratamentul anemiei, asteniei, insomniilor, nevrozelor, ulcerului, pentru stimularea poftei de mancare, îmbunătăţirea activităţii inimii şi ficatului, stimularea creșterii hemoglobinei în sânge. Este un excelent tonic pentru femei însărcinate, copii şi persoane aflate în convalescenţă. Mierea de salcâm poate înlocui zahărul în ceai sau cafea, neschimbându-le gustul.
Alunele de pădure sunt o sursă excelentă de fibre alimentare. Bogate în vitamina E, vitamina A, acid oleic, acid folic, proteine, grăsimi mononesaturate şi minerale precum mangan, cupru, seleniu şi zinc, alunele de pădure menţin o stare de sănătate bună şi ajută chiar la ameliorarea unor afecţiuni precum colesterol mărit, depresie sau boli cardiovasculare.
A se consuma de preferință înainte de: Decembrie 2021.
200 g
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.