ultimul produs
1 farfurie din ceramică de Horezu
1 servet țesut
1 borcan cu zacuscă cu gălbiori
1 borcan cu zacuscă cu vinete
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
Acest produs nu mai este in stoc
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Farfurie din ceramică de Horezu
Farfuria este realizată de Costel și Georgeta Popa, din Horezu, Judetul Vâlcea. Ceramica de Horezu este unică în România și este cunoscută în toată lumea. Fiind considerată “o creație tradițională unică”, ceramica de Horezu a fost inclusă în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO începând cu 2012.
Argila este adusă de pe dealurile din jurul localitații și este preparată printr-o tehnică tradițională. Lutul este lăsat la “dospit” mai multe săptămâni, timp în care este mărunțit, udat și frământat. Lutul astfel pregătit trece prin mai multe etape până se materializează în celebrele vase de ceramică: modelare la roată, prima uscare, angobare, a doua uscare, ornamentarea, a treia uscare, prima ardere, glazurare, a doua ardere. Ornamentarea se face cu un corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă sau cu gaița, o pensulă subțire din fire de porc. Metoda tradițională de pictare numită “jirăvire” este o tehnică specială și...
Farfurie din ceramică de Horezu
Farfuria este realizată de Costel și Georgeta Popa, din Horezu, Judetul Vâlcea. Ceramica de Horezu este unică în România și este cunoscută în toată lumea. Fiind considerată “o creație tradițională unică”, ceramica de Horezu a fost inclusă în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO începând cu 2012.
Argila este adusă de pe dealurile din jurul localitații și este preparată printr-o tehnică tradițională. Lutul este lăsat la “dospit” mai multe săptămâni, timp în care este mărunțit, udat și frământat. Lutul astfel pregătit trece prin mai multe etape până se materializează în celebrele vase de ceramică: modelare la roată, prima uscare, angobare, a doua uscare, ornamentarea, a treia uscare, prima ardere, glazurare, a doua ardere. Ornamentarea se face cu un corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă sau cu gaița, o pensulă subțire din fire de porc. Metoda tradițională de pictare numită “jirăvire” este o tehnică specială și se realizează unind marginile unei spirale cu centrul ei în timp ce pictura este încă umedă. Culorile folosite sunt naturale și sunt obținute din argile colorate de oxizi de fier sau de magneziu. Cele mai frecvent folosite culori sunt maro, verde, cărămiziu și celebrul ivoriu de Horezu. Arderea se realizează prin tehnica oxidării în cuptoare din cărămidă de forma unui trunchi de con cu baza mare în jos. Cel mai cunoscut motiv popular folosit este celebrul cocoș de Hurez, simbolul reînvierii și nemuririi sufletului. El este înfățișat din profil, cu capul ridicat și cu coada înfoiată. Alte motive sunt pomul vieții, care simbolizează unirea cerului cu pământul, spirala vieții – ciclul etern al naşterii, morţii şi renaşterii , șarpele casei – păzitorul gospodăriei, peștii – simbolul creștinătății, coada de păun – simbolul protecției divine eterne.
Motivele populare de pe marginea farfuriei pot diferi.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Ø 180 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Zacuscă cu gălbiori
Produsă artizanal de Sebastian şi Ela Hosu la Mărişel, în Munții Apuseni, la 1250 m, într-o zonă nepoluată. Legumele sunt cultivate de mici producatori din Transilvania. Reţeta este tradiţională, provenind din familie. Întregul proces de fabricaţie este artizanal. Seriile de producţie sunt mici.
200 g
Ingrediente: vinete 40%, gălbiori 20%, ardei capia 20%, roșii 5%, ceapă albă 10%, ulei, piper, sare, dafin 5%.
Produs de casă, sterilizat în baie de apă.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 30 de zile.
A se consuma de preferință înainte de: Septembrie 2021.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 52 kcal, proteine 1,2 g, lipide 3,2 g, glucide 5,6 g, fibre alimentare 2,3 g.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Zacuscă cu vinete
Produsă artizanal de Sebastian şi Ela Hosu la Mărişel, în Munții Apuseni, la 1250 m, într-o zonă nepoluată. Legumele sunt cultivate de mici producatori din Transilvania. Reţeta este tradiţională, provenind din familie. Întregul proces de fabricaţie este artizanal. Seriile de producţie sunt mici.
200 g
Ingrediente: vinete 50%, ardei capia 27%, roșii 10%, ceapă albă 10%, ulei, piper, sare, dafin 3%.
Produs de casă, sterilizat în baie de apă.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 30 de zile.
A se consuma de preferință înainte de: Septembrie 2021.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 52 kcal, proteine 1 g, lipide 3,2 g, glucide 5,8 g, fibre alimentare 2,5 g.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.