Desfăț dulce din ogradă

1 farfurie din ceramică de Horezu

1 șervet

1 dulceață de nuci verzi

1 pălincă de pere

Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.

Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!

Livrare în 2 - 4 zile în România

Livrare în 7 - 10 zile în Europa

Retur în 14 zile lucrătoare

Rambursare în 14 zile

Mai multe detalii

96 Produse

în stoc

299,00 lei

  • română
  • engleză
  • nu doresc
  • Romanian Recipes, Wines and Customs, Radu Anton Roman, Editura Paideia
  • Romanian Folk Culture, Nicolae Constantinescu, Editura Paideia
  • Povestea iei / Embroidered Peasant Blouse, Doina Berchină, Editura Paideia
  • nu doresc
  • Veşnicia satului / The Eternity of the Romanian Village, text: Mariana Pascaru, foto: Florin Andreescu, Editura AdLibri
  • Cetăți și biserici fortificate / Fortresses and Fortified Churches, text:Mariana Pascaru, foto:Florin Andreescu, Editura AdLibri
  • Monumente UNESCO / UNESCO Monuments, text: Mariana Pascaru, foto: Florin Andreescu, Editura AdLibri

Dimensiuni

Inaltime (mm) 100
Latime (mm) 300
Adancime (mm) 200
Greutate (g) cca 2000

Descriere

Farfurie din ceramică de Horezu cu motivul cocoșului de Hurez

Realizată de Costel și Georgeta Popa, din Horezu, Judetul Vâlcea. Ceramica de Horezu este unică în România și este cunoscută în toată lumea. Fiind considerată o creație tradițională unică”, ceramica de Horezu a fost inclusă în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO începând cu 2012.

Argila este adusă de pe dealurile din jurul localitații și este preparată printr-o tehnică tradițională. Lutul este lăsat la “dospit” mai multe săptămâni, timp în care este mărunțit, udat și frământat. Lutul astfel pregătit trece prin mai multe etape până se materializează în celebrele vase de ceramică: modelare la roată, prima uscare, angobare, a doua uscare, ornamentarea, a treia uscare, prima ardere, glazurare, a doua ardere. Ornamentarea se face cu un corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă sau cu gaița,...