1 farfurie din ceramică de Horezu
1 șervet
1 dulceață de nuci verzi
1 pălincă de pere
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
96 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Farfurie din ceramică de Horezu cu motivul cocoșului de Hurez
Realizată de Costel și Georgeta Popa, din Horezu, Judetul Vâlcea. Ceramica de Horezu este unică în România și este cunoscută în toată lumea. Fiind considerată “o creație tradițională unică”, ceramica de Horezu a fost inclusă în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO începând cu 2012.
Argila este adusă de pe dealurile din jurul localitații și este preparată printr-o tehnică tradițională. Lutul este lăsat la “dospit” mai multe săptămâni, timp în care este mărunțit, udat și frământat. Lutul astfel pregătit trece prin mai multe etape până se materializează în celebrele vase de ceramică: modelare la roată, prima uscare, angobare, a doua uscare, ornamentarea, a treia uscare, prima ardere, glazurare, a doua ardere. Ornamentarea se face cu un corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă sau cu gaița,...
Farfurie din ceramică de Horezu cu motivul cocoșului de Hurez
Realizată de Costel și Georgeta Popa, din Horezu, Judetul Vâlcea. Ceramica de Horezu este unică în România și este cunoscută în toată lumea. Fiind considerată “o creație tradițională unică”, ceramica de Horezu a fost inclusă în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO începând cu 2012.
Argila este adusă de pe dealurile din jurul localitații și este preparată printr-o tehnică tradițională. Lutul este lăsat la “dospit” mai multe săptămâni, timp în care este mărunțit, udat și frământat. Lutul astfel pregătit trece prin mai multe etape până se materializează în celebrele vase de ceramică: modelare la roată, prima uscare, angobare, a doua uscare, ornamentarea, a treia uscare, prima ardere, glazurare, a doua ardere. Ornamentarea se face cu un corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă sau cu gaița, o pensulă subțire din fire de porc. Metoda tradițională de pictare numită “jirăvire” este o tehnică specială și se realizează unind marginile unei spirale cu centrul ei în timp ce pictura este încă umedă. Culorile folosite sunt naturale și sunt obținute din argile colorate de oxizi de fier sau de magneziu. Cele mai frecvent folosite culori sunt maro, verde, cărămiziu și celebrul ivoriu de Horezu. Arderea se realizează prin tehnica oxidării în cuptoare din cărămidă de forma unui trunchi de con cu baza mare în jos. Cel mai cunoscut motiv popular folosit este celebrul cocoș de Hurez, simbolul reînvierii și nemuririi sufletului. El este înfățișat din profil, cu capul ridicat și cu coada înfoiată. Alte motive sunt pomul vieții, care simbolizează unirea cerului cu pământul, spirala vieții – ciclul etern al naşterii, morţii şi renaşterii , șarpele casei – păzitorul gospodăriei, peștii – simbolul creștinătății, coada de păun – simbolul protecției divine eterne.
Motivele populare de pe marginea farfuriei pot diferi.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Ø 180 mm
Șervet
Șervetul este ţesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Dulceaţă de nuci verzi
Producatorul dulcetii de nuci verzi poate diferi, in functie de stoc.
Manufacturata de Valentina si Catalin Lungu din Piatra Neamt. Cu o istorie de peste 10 ani, dulceturile "Vrancioaia" duc mai departe retetele bunicilor, pastrand gustul autentic. Intregul proces de fabricatie este artizanal, iar fructele provin de la producatori locali, fiind atent selectionate. Dulceata de nuci verzi este apreciata atat la nivel national, cat si international.
240 g
Ingrediente: nuci verzi, zahar, lamaie.
A se pastra in locuri uscate si racoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera dupa deschidere si a se consuma in 10 zile.
Valori nutritionale (pentru 100 g): valoare nutritiva 335.10 kcal, proteine 0,98 g, glucide 82,56 g, lipide 0,11 g.
Fara adaos de coloranti, arome sau alti aditivi.
***
Manufacturată de Ilinca și George Corban din Comănești, Județul Bacău. Micuța lor fabrică se află la marginea pădurii de la Darmănești, iar întregul proces de fabricaţie este artizanal, cu serii mici de producţie. Nucile provin de la mici producători locali. Dulceața este făcută după o reţetă tradiţională, provenind din familie, la cuptoare care funcționează cu lemne de brad și fag. Este fără conservanți, fiartă la temperatură mică, cu minim de zahăr adăugat.
220 g
Ingrediente: nuci verzi 50%, zahăr 50%.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 10 zile.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 324 kcal, proteine 3,0 g, lipide 6,8 g, glucide 314 g.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Pălincă de pere Williams
Produsă artizanal de Rezso și Melinda Szocs din Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita. Este o pălincă produsă după o reţetă tradițională, prin procedee vechi de sute de ani, cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație, din fructe provenind de la mici producători locali. Manufactura produce distilate 100% naturale, exclusiv din fructe selectate, spălate și prelucrate. Fermentarea fructelor desâmburizate și măcinate se desfășoară în mediu controlat și răcit, pentru obținerea decoctului de fructe proaspăt și aromat. Pălincile produse au fost premiare în fiecare dintre ultimii ani la mai multe competiții internaționale de profil. Pălinca de pere Williams este o pălincă nobilă, cu gust intens de fructe și miresme florale.
A se servi la 15-18 grade Celsius.
Alcool: 42% vol.
200 ml
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.