1 farfurie din ceramică de Baia Mare la alegere
1 șervet țesut
1 dulceață de afine
1 miere de flori de munte
1 afinată
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
Acest produs nu mai este in stoc
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 3000 |
Farfurie din ceramică Sitar de Baia Mare
Realizată de familia marelui meșter olar Cornel Sitar, din Baia Mare. Cornel Sitar este unul dintre cei mai valoroși meșteri olari din România și este cunoscut la nivel mondial. Creațiile sale se regăsesc în mai multe muzee, galerii de artă și colecții private ale mai multor familii regale și șefi de state din întreaga lume. A avut expoziții în mai multe țări, a caștigat numeroase premii internaționale, chiar a fost invitat să susțină o demonstrație de olărit la prestigiosul Muzeu de Artă și Arheologie de la Universitatea Oxford.
Argila este extrasă din zonă, de la mari adâncimi și este de culoare roșiatică. Lutul se framântă, se modelează la roată, se usucă la soare. Apoi se dau cu angobă pe partea care urmează a fi ornamentată, pentru a ascunde culoarea roșiatică a lutului, și se usucă iar. Urmează decorarea vaselor cu un corn de vită ce are în vârf o pană de...
Farfurie din ceramică Sitar de Baia Mare
Realizată de familia marelui meșter olar Cornel Sitar, din Baia Mare. Cornel Sitar este unul dintre cei mai valoroși meșteri olari din România și este cunoscut la nivel mondial. Creațiile sale se regăsesc în mai multe muzee, galerii de artă și colecții private ale mai multor familii regale și șefi de state din întreaga lume. A avut expoziții în mai multe țări, a caștigat numeroase premii internaționale, chiar a fost invitat să susțină o demonstrație de olărit la prestigiosul Muzeu de Artă și Arheologie de la Universitatea Oxford.
Argila este extrasă din zonă, de la mari adâncimi și este de culoare roșiatică. Lutul se framântă, se modelează la roată, se usucă la soare. Apoi se dau cu angobă pe partea care urmează a fi ornamentată, pentru a ascunde culoarea roșiatică a lutului, și se usucă iar. Urmează decorarea vaselor cu un corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă sau cu gaița, o pensulă subțire din fire de porc, și aplicarea culorilor. Cel mai adesea întâlnite sunt albul, bleumarinul, verdele și maroul. Ornamentele sunt astrale, geometrice, florale şi zoomorfe. După uscare, vasele sunt arse în cuptor la temperaturi de aproximativ 1000 de grade Celsius timp de peste 6 ore. După prima ardere, se glazurează și iar se ard în același cuptor.
Se poate opta pentru farfurie de culoare albastră cu ornamente albe sau pentru farfurie de culoare albă cu ornamente albastre. Motivele populare pot diferi.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Ø 180 mm
Șervet
Șervetul este ţesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Dulceaţă de afine
Manufacturată de Ilinca și George Corban din Comănești, Județul Bacău. Micuța lor fabrică se află la marginea pădurii de la Darmănești, iar întregul proces de fabricaţie este artizanal, cu serii mici de producţie. Afinele provin de la mici culturi locale din împrejurimile pădurii de la Dărmănești. Dulceața este făcută după o reţetă tradiţională, provenind din familie, la cuptoare care funcționează cu lemne de brad și fag. Este fără conservanți, fiartă la temperatură mică, cu minim de zahăr adăugat.
220 g
Ingrediente: afine 70%, zahăr 30%.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 10 zile.
A se consuma de preferinţă înainte de: Iulie 2021.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 305,9 kcal, proteine 1,55 g, lipide 0 g, glucide 74,92 g.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Miere din flori de munte
Este produsul Stupinei Imperia din Bistrița. Este o miere certificată ecologic produsă de albine din nectarul florilor de munte, pe pajiștile însorite din Munții Rodnei. Este un sortiment complex, cu arome florale proaspete și gust plăcut, caracteristic mierii de munte. Culoarea mierii de flori de munte în stare lichidă este roșcat-deschis, după cristalizare rezultând o miere cremoasă de culoare galben-portocaliu. Este o varietate foarte apreciată datorită conținutului complex de vitamine și miresmelor proaspete de munte. Mierea din flori de munte este eficientă în cazul alergiilor și bolilor căilor respiratorii, are o puternică acțiune anti-microbiană și este un tonifiant general pentru organism.
A se consuma de preferinţă înainte de: Februarie 2022.
250 g
Afinată
Produsă în Bucovina, la Rădăuți, Județul Suceava, într-o fabrică având o istorie veche de peste 200 de ani. SAB Rădăuți, fondată în 1789, furniza băuturi spirtoase în întreg Imperiul Austro-Ungar, fiind foarte apreciate de către Curtea Imperială de la Viena. În prezent, Distileriile SABER 1789, făcând parte din Grupul Alexandrion, păstrează producția rețetelor bine păstrate, câștigând premii la cele mai prestigioase competiții de profil. Afinata SABER Elyziaeste 100% naturală și este una dintre puținele din lume care este îmbuteliată cu fructe întregi.
A se servi la temperatura încăperii.
Alcool: 25% vol.
500 ml
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.