indisponibil
1 set farfurie și ceașcă din ceramică de Corund
1 măsai brodat
1 plic cu Ceaiul Fecioarei Maria
1 borcan cu miere de zmeură
Ambalaj:placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
Acest produs nu mai este in stoc
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Farfurie și ceaşcă din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un...
Farfurie și ceaşcă din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special care se găseşte dupa ploi, verde obţinut din zgura produsă prin arderea în cuptor a sârmei de cupru, galben obţinut din huma de Medgidia, albastru - cobalt. Ulterior, vasele se ard în cuptor la peste 900 de grade. După prima ardere, se glazurează, iar la a doua ardere culorile devin vii. Ceramica natur se arde o singură dată, cealaltă de două ori. Arderea durează 8 ore, iar răcirea 18 ore. Modelele ornamentale sunt florale și zoomorfe stilizate. Cele mai întâlnite motive sunt laleaua, cocoșul de munte şi floarea de colț.
Motivele populare pot diferi.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
H 60 mm Ø 80 mm
Măsai din amestec de bumbac şi in lucrat manual în Atelierul Eliflor. Măsaiul sau faţa de masă este creat după modele din zona Munteniei. Este de culoare natur. Se recomandă spălarea manuală şi uscarea naturală.
780 mm x 430 mm
„Ceaiul Fecioarei Maria”
Este un produs artizanal marca SzentAbrahami, creat de Emese Csiki. Plantele medicinale provin din grădina unui conac vechi de 300 de ani din comuna Avrămeşti, judeţul Harghita. Cultura este atestată bio. Florile și frunzele plantelor sunt culese fără tulpini și împachetate întregi în plicuri de hartie reciclată. Fiecare plantă medicinală din compoziție are o legătură simbolică cu Fecioara Maria.
20 g
Ingrediente: crețișoară, coada șoricelului, trandafir alb, frunze de zmeur, albăstrele.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se consuma de preferinţă înainte de: Ianuarie 2023.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Miere de zmeură
Produsă de Stupina Imperia din Bistrița. Este o miere certificată ecologic, produsă de albine din nectarul florilor de zmeură din zonele împădurite din Munții Rodnei. Este o varietate de miere cu o aromă specială și un gust catifelat, care amintește de fructele de zmeură proapat culese. Culoarea mierii de zmeură în formă lichidă este portocaliu-deschis. Cristalizarea mierii de zmeură se produce într-o perioadă mai scurtă, aproximativ 2-3 săptămâni, iar în această formă prezintă o culoare galben-deschis. Mierea de zmeură este recunoscută pentru aportul în reglarea activității ovarelor, în prevenirea unor afecţiuni ca osteoporoza și sclerodermia. De asemenea, se recomandă pentru îndulcirea ceaiurilor folosite ca remediu în stări gripale, tuse şi răceală. Mierea de zmeură este cunoscută și pentru proprietățile de reîntinerire a tenului.
A se consuma de preferinţă înainte de: Februarie 2022.
250 g
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.