1 cană din ceramică de Saschiz
1 şervet
1 ceai din muguri de brad
1 miere de brad
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
224 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Cană din ceramică de Saschiz
Realizată de Marinel Gyorfi, din Saschiz, județul Mureș.
Ceramica de Saschiz a fost îndeletnicirea olarilor sași din Saschiz până în secolul al XVII-lea, când meșteșugul a fost abandonat. Ceramica transilvăneană în albastru de cobalt era obţinută prin tehnica sgraffito (prin zgâriere), specifică acestei zone. În secolul XXI, cunoscutul meșter olar Cornel Sitar, creator de ceramică de Baia Mare, a încercat să reînvie ceramica de Saschiz. Iar începând din 2015, Fundațiile „Camelia Botnar” și „ADEPT” au contribuit la redescoperirea vechii tehnici și la instruirea unor tineri care să ducă mai departe ceramica de Saschiz. Deși la fel ca în cazul albastrului de Voroneț și albastrului de Săpânța, nimeni nu știe cum se obținea albastrul de Saschiz, tinerii meșteri olari se străduiesc să reproducă atât culoarea, cât și ornamentele specifice ceramicii de Saschiz....
Cană din ceramică de Saschiz
Realizată de Marinel Gyorfi, din Saschiz, județul Mureș.
Ceramica de Saschiz a fost îndeletnicirea olarilor sași din Saschiz până în secolul al XVII-lea, când meșteșugul a fost abandonat. Ceramica transilvăneană în albastru de cobalt era obţinută prin tehnica sgraffito (prin zgâriere), specifică acestei zone. În secolul XXI, cunoscutul meșter olar Cornel Sitar, creator de ceramică de Baia Mare, a încercat să reînvie ceramica de Saschiz. Iar începând din 2015, Fundațiile „Camelia Botnar” și „ADEPT” au contribuit la redescoperirea vechii tehnici și la instruirea unor tineri care să ducă mai departe ceramica de Saschiz. Deși la fel ca în cazul albastrului de Voroneț și albastrului de Săpânța, nimeni nu știe cum se obținea albastrul de Saschiz, tinerii meșteri olari se străduiesc să reproducă atât culoarea, cât și ornamentele specifice ceramicii de Saschiz. Succesul strădaniei lor a fost recunoscut la nivel internațional în 2021, când prestigioasa casă de parfumuri Fragonard din Franța a ales ceramica de Saschiz să facă parte din albumul anual Fragonard și să fie promovată în magazinele celebrei case de parfumuri.
Lutul se frământă, se modelează la roată, iar apoi vasele se lasă la uscat. Ulterior sunt glazurate cu albastru și se lasă din nou la uscat. Apoi se zgârie ornamentele până la lut și se ard de două ori. Ornamentele sunt astrale, geometrice, florale şi zoomorfe.
Motivele populare diferă. Fiecare cană este unicat.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
H 85-95 mm Ø 75-95 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Ceai din muguri de brad
Culeși, aleși şi uscați de Sebastian şi Ela Hosu la Mărişel, în Munții Apuseni, la 1250 m, într-o zonă nepoluată. Plantele provin din zonă, din flora spontană. Esența și aroma lor este păstrată în borcane de sticlă.
20 g ± 10%
Ingrediente: muguri de brad 100%.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Miere de brad
Produsă de familia Plăvănescu în inima Moldovei, în comuna Bârnova, Județui Iași. Cu o tradiție în apicultură de 4 generații, familia Plăvănescu are două stupini cu peste 300 de familii de albine. Mierea de brad are un gust mai puțin dulce, cu o aromă asemănătoare malțului, culoare închisă, uneori până la negru, și un conținut de apă mai scăzut decât în cazul altor sortimente de miere de albine. Spectrul zaharurilor este net diferit de cel al celorlalte sortimente de miere. Fructoza (37%) predomină asupra glucozei (32%), dar se găsesc și aproape 11% dizaharide și melezitoză. În general, spectrul zaharurilor din mierea de brad este decalat spre zaharurile cu greutate moleculară ridicată. Mierea de brad conține oligoelemente precum fosfor, potasiu, calciu, sulf, magneziu, zinc, bor, fier, cupru. Mierea de brad are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, imunostimulante, epiteliale, depurative, intervenind în ameliorarea și chiar vindecarea unor afecțiuni bacteriene, dermatologice, degenerative, inflamatorii și ale sistemului imunitar.
250 g
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.