1 farfurie din ceramică de Saschiz
1 şervet
1 dulceață de zmeură
1 ceai din fructe de pădure
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
96 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Farfurie din ceramică de Saschiz
Realizată de Marinel Gyorfi, din Saschiz, județul Mureș.
Ceramica de Saschiz a fost îndeletnicirea olarilor sași din Saschiz până în secolul al XVII-lea, când meșteșugul a fost abandonat. Ceramica transilvăneană în albastru de cobalt era obţinută prin tehnica sgraffito (prin zgâriere), specifică acestei zone. În secolul XXI, cunoscutul meșter olar Cornel Sitar, creator de ceramică de Baia Mare, a încercat să reînvie ceramica de Saschiz. Iar începând din 2015, Fundațiile „Camelia Botnar” și „ADEPT” au contribuit la redescoperirea vechii tehnici și la instruirea unor tineri care să ducă mai departe ceramica de Saschiz. Deși la fel ca în cazul albastrului de Voroneț și albastrului de Săpânța, nimeni nu știe cum se obținea albastrul de Saschiz, tinerii meșteri olari se străduiesc să reproducă atât culoarea, cât și ornamentele specifice ceramicii de...
Farfurie din ceramică de Saschiz
Realizată de Marinel Gyorfi, din Saschiz, județul Mureș.
Ceramica de Saschiz a fost îndeletnicirea olarilor sași din Saschiz până în secolul al XVII-lea, când meșteșugul a fost abandonat. Ceramica transilvăneană în albastru de cobalt era obţinută prin tehnica sgraffito (prin zgâriere), specifică acestei zone. În secolul XXI, cunoscutul meșter olar Cornel Sitar, creator de ceramică de Baia Mare, a încercat să reînvie ceramica de Saschiz. Iar începând din 2015, Fundațiile „Camelia Botnar” și „ADEPT” au contribuit la redescoperirea vechii tehnici și la instruirea unor tineri care să ducă mai departe ceramica de Saschiz. Deși la fel ca în cazul albastrului de Voroneț și albastrului de Săpânța, nimeni nu știe cum se obținea albastrul de Saschiz, tinerii meșteri olari se străduiesc să reproducă atât culoarea, cât și ornamentele specifice ceramicii de Saschiz. Succesul strădaniei lor a fost recunoscut la nivel internațional în 2021, când prestigioasa casă de parfumuri Fragonard din Franța a ales ceramica de Saschiz să facă parte din albumul anual Fragonard și să fie promovată în magazinele celebrei case de parfumuri.
Lutul se frământă, se modelează la roată, iar apoi vasele se lasă la uscat. Ulterior sunt glazurate cu albastru și se lasă din nou la uscat. Apoi se zgârie ornamentele până la lut și se ard de două ori. Ornamentele sunt astrale, geometrice, florale şi zoomorfe.
Motivele populare diferă. Fiecare farfurie este unicat.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Ø 165 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Dulceață de zmeură
Manufacturata de Valentina si Catalin Lungu din Piatra Neamt. Cu o istorie de peste 10 ani, dulceturile "Vrancioaia" duc mai departe retetele bunicilor, pastrand gustul autentic. Intregul proces de fabricatie este artizanal, iar fructele provin de la producatori locali, fiind atent selectionate. Dulceata de zmeura este atestata ca produs traditional si este apreciata atat la nivel national, cat si international.
230 g
Ingrediente: zmeură, zahar, lamaie.
A se pastra in locuri uscate si racoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera dupa deschidere si a se consuma in 10 zile.
Valori nutritionale (pentru 100 g): valoare nutritiva 319.75 kcal, proteine 0,52 g, glucide 77,55 g, lipide 0,83 g.
Fara adaos de coloranti, arome sau alti aditivi.
Ceai din fructe de pădure
Culese, alese şi uscate de Sebastian şi Ela Hosu la Mărişel, în Munții Apuseni, la 1250 m, într-o zonă nepoluată. Fructele provin din zonă, din flora spontană. Esența și aroma lor este păstrată în borcane de sticlă.
50 g ± 10%
Ingrediente: afine 33%, merișoare 33%, zmeură 33%, măcinate şi uscate pentru 4 l de ceai.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.