Micul Carnivor

1 farfurie din ceramică de Marginea

1 șervet

1 dulceață de ceapă roșie

1 dulceață de ardei iute

Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.

Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!

Livrare în 2 - 4 zile în România

Livrare în 7 - 10 zile în Europa

Retur în 14 zile lucrătoare

Rambursare în 14 zile

Mai multe detalii

120 Produse

în stoc

249,00 lei

  • română
  • engleză
  • nu doresc
  • Romanian Recipes, Wines and Customs, Radu Anton Roman, Editura Paideia
  • Romanian Folk Culture, Nicolae Constantinescu, Editura Paideia
  • nu doresc
  • Veşnicia satului / The Eternity of the Romanian Village, text: Mariana Pascaru, foto: Florin Andreescu, Editura AdLibri
  • Cetăți și biserici fortificate / Fortresses and Fortified Churches, text:Mariana Pascaru, foto:Florin Andreescu, Editura AdLibri
  • Monumente UNESCO / UNESCO Monuments, text: Mariana Pascaru, foto: Florin Andreescu, Editura AdLibri

Dimensiuni

Inaltime (mm) 100
Latime (mm) 300
Adancime (mm) 200
Greutate (g) cca 2000

Descriere

Farfurie din ceramică neagră de Marginea

Realizată de familia Magopăţ din comuna Marginea, Judeţul Suceava.

Ceramica de la Marginea apare ca rezultat al folosirii unei tehnologii de producție ce aparține culturii Horodiștea – Florești, perioada cea mai înfloritoare a ceramicii negre geto-dacice.

De 300 de ani,  şase generaţii de olari din Familia Magopăţ continuă să învârtă roata şi să ardă lutul. Ceramica neagră este produsă exact prin aceleaşi tehnici preistorice: arderea în două etape, oxidantă şi înăbuşită, şi ornamentarea prin lustruirea cu ajutorul unei pietre de râu.

Lutul este adus de la marginea comunei, vasele se modelează la roată, se usucă timp de minim 10 zile la soare, se ard timp de aproximativ 10 ore cu lemn de răşinoase în cuptoare cu gurile deschise, la o temperatură care urcă până la 800 de grade...