259 lei
2 farfurii din ceramică de Baia Mare
1 șervet
1 sare condimentată
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
32 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Farfurie din ceramică Sitar de Baia Mare
Realizată de familia marelui meșter olar Cornel Sitar, din Baia Mare. Cornel Sitar este unul dintre cei mai valoroși meșteri olari din România și este cunoscut la nivel mondial. Creațiile sale se regăsesc în mai multe muzee, galerii de artă și colecții private ale mai multor familii regale și șefi de state din întreaga lume. A avut expoziții în mai multe țări, a caștigat numeroase premii internaționale, chiar a fost invitat să susțină o demonstrație de olărit la prestigiosul Muzeu de Artă și Arheologie de la Universitatea Oxford.
Argila este extrasă din zonă, de la mari adâncimi și este de culoare roșiatică. Lutul se framântă, se modelează la roată, se usucă la soare. Apoi se dau cu angobă pe partea care urmează a fi ornamentată, pentru a ascunde culoarea roșiatică a lutului, și se usucă iar. Urmează decorarea vaselor cu un corn de vită ce are în vârf o pană de...
Farfurie din ceramică Sitar de Baia Mare
Realizată de familia marelui meșter olar Cornel Sitar, din Baia Mare. Cornel Sitar este unul dintre cei mai valoroși meșteri olari din România și este cunoscut la nivel mondial. Creațiile sale se regăsesc în mai multe muzee, galerii de artă și colecții private ale mai multor familii regale și șefi de state din întreaga lume. A avut expoziții în mai multe țări, a caștigat numeroase premii internaționale, chiar a fost invitat să susțină o demonstrație de olărit la prestigiosul Muzeu de Artă și Arheologie de la Universitatea Oxford.
Argila este extrasă din zonă, de la mari adâncimi și este de culoare roșiatică. Lutul se framântă, se modelează la roată, se usucă la soare. Apoi se dau cu angobă pe partea care urmează a fi ornamentată, pentru a ascunde culoarea roșiatică a lutului, și se usucă iar. Urmează decorarea vaselor cu un corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă sau cu gaița, o pensulă subțire din fire de porc, și aplicarea culorilor. Cel mai adesea întâlnite sunt albul, bleumarinul, verdele și maroul. Ornamentele sunt astrale, geometrice, florale şi zoomorfe. După uscare, vasele sunt arse în cuptor la temperaturi de aproximativ 1000 de grade Celsius timp de peste 6 ore. După prima ardere, se glazurează și iar se ard în același cuptor.
Motivele populare pot diferi.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Ø 180 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Sare condimentată
Este produsă artizanal de Marcela Coșnean din Hărman, Județul Brașov. Marcela Cosnean este creatoarea brandului „Marcella”, dar și proprietara unei case de oaspeți din Hărman, The Country Hotel, un han vechi datând din 1904, acolo unde există și o cultură ecologică de plante din care provin parte din condimente. Sarea condimentată este un amestec de sare de mare și plante culese din cultura spontană și din cultura ecologică.
230 g
Ingrediente: sare de mare, măghiran, oregano, busuioc, cimbru, rozmarin.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.