2 căni din ceramică de Baia Mare
1 șervet
1 ceai din plante de la munte
1 miere din poliflora montană
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
96 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Cană din ceramică de Baia Mare
Realizată de familia marelui meșter olar Cornel Sitar, din Baia Mare. Cornel Sitar este unul dintre cei mai valoroși meșteri olari din România și este cunoscut la nivel mondial. Creațiile sale se regăsesc în mai multe muzee, galerii de artă și colecții private ale mai multor familii regale și șefi de state din întreaga lume. A avut expoziții în mai multe țări, a caștigat numeroase premii internaționale, chiar a fost invitat să susțină o demonstrație de olărit la prestigiosul Muzeu de Artă și Arheologie de la Universitatea Oxford.
Argila este extrasă din zonă, de la mari adâncimi și este de culoare roșiatică. Lutul se framântă, se modelează la roată, se usucă la soare. Apoi se dau cu angobă pe partea care urmează a fi ornamentată, pentru a ascunde culoarea roșiatică a lutului, și se usucă iar. Urmează decorarea vaselor cu un corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă sau cu...
Cană din ceramică de Baia Mare
Realizată de familia marelui meșter olar Cornel Sitar, din Baia Mare. Cornel Sitar este unul dintre cei mai valoroși meșteri olari din România și este cunoscut la nivel mondial. Creațiile sale se regăsesc în mai multe muzee, galerii de artă și colecții private ale mai multor familii regale și șefi de state din întreaga lume. A avut expoziții în mai multe țări, a caștigat numeroase premii internaționale, chiar a fost invitat să susțină o demonstrație de olărit la prestigiosul Muzeu de Artă și Arheologie de la Universitatea Oxford.
Argila este extrasă din zonă, de la mari adâncimi și este de culoare roșiatică. Lutul se framântă, se modelează la roată, se usucă la soare. Apoi se dau cu angobă pe partea care urmează a fi ornamentată, pentru a ascunde culoarea roșiatică a lutului, și se usucă iar. Urmează decorarea vaselor cu un corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă sau cu gaița, o pensulă subțire din fire de porc, și aplicarea culorilor. Cel mai adesea întâlnite sunt albul, bleumarinul, verdele și maroul. Ornamentele sunt astrale, geometrice, florale şi zoomorfe. După uscare, vasele sunt arse în cuptor la temperaturi de aproximativ 1000 de grade Celsius timp de peste 6 ore. După prima ardere, se glazurează și iar se ard în același cuptor.
Motivele populare pot diferi.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
H 100 mm Ø 80 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Ceai din plante de la munte
Culese, alese şi uscate de Sebastian şi Ela Hosu la Mărişel, în Munții Apuseni, la 1250 m, într-o zonă nepoluată. Plantele provin din zonă, din flora spontană. Esența și aroma lor este păstrată în borcane de sticlă.
20 g ± 10%
Ingrediente: muguri de brad, muguri de pin, cimbrișor, flori de soc, afine, merișoare, zmeură, coacăze negre, cătină, măceșe.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Miere din poliflora montană
Producătorul mierii din poliflora monatană poate diferi, în funcție de stoc.
Produsă de Stupina Imperia din Bistrița. Este o miere certificată ecologic, produsă de albine din nectarul florilor de munte, de pe pajiștile însorite din Munții Rodnei. Este un sortiment complex, cu arome florale proaspete și gust plăcut, caracteristic mierii de munte. Culoarea mierii de flori de munte în stare lichidă este roșcat deschis, după cristalizare rezultând o miere cremoasă, de culoare galben-portocaliu. Este o varietate foarte apreciată datorită conținutului complex de vitamine și miresmelor proaspete de munte.
***
Produsă de familia Plăvănescu în inima Moldovei, în comuna Bârnova, Județui Iași. Cu o tradiție în apicultură de 4 generații, familia Plăvănescu are două stupini cu peste 300 de familii de albine. Mierea polifloră din zona montană are în compoziție nectarul florilor mai multor plante, iar mirosul foarte expresiv denotă un buchet nuanțat de arome, care scoate în evidență multitudinea de flori care îl compun. Din acest motiv, ea poate avea culori și gusturi diferite.
Mierea din flori de munte este cunoscută pentru eficiența în combaterea alergiilor și afecțiunilor căilor respiratorii, are o puternică acțiune anti-microbiană și este un tonifiant general pentru organism. Este recomandată pentru afecțiuni la nivelul inimii, ficatului, pentru stimularea poftei de mâncare și pentru probleme digestive.
250 g
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.