1 farfurie din ceramică de Marginea
1 șervet
1 dulceață de cireșe amare
1 pălincă de cireșe
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
96 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Farfurie pictată din ceramică neagră de Marginea
Realizată de familia Magopăţ din comuna Marginea, Judeţul Suceava.
Ceramica de la Marginea apare ca rezultat al folosirii unei tehnologii de producție ce aparține culturii Horodiștea – Florești, perioada cea mai înfloritoare a ceramicii negre geto-dacice.
De 300 de ani, şase generaţii de olari din Familia Magopăţ continuă să învârtă roata şi să ardă lutul. Ceramica neagră este produsă exact prin aceleaşi tehnici preistorice: arderea în două etape, oxidantă şi înăbuşită, şi ornamentarea prin lustruirea cu ajutorul unei pietre de râu.
Lutul este adus de la marginea comunei, vasele se modelează la roată, se usucă timp de minim 10 zile la soare, se ard timp de aproximativ 10 ore cu lemn de răşinoase în cuptoare cu gurile deschise, la o temperatură care urcă până la...
Farfurie pictată din ceramică neagră de Marginea
Realizată de familia Magopăţ din comuna Marginea, Judeţul Suceava.
Ceramica de la Marginea apare ca rezultat al folosirii unei tehnologii de producție ce aparține culturii Horodiștea – Florești, perioada cea mai înfloritoare a ceramicii negre geto-dacice.
De 300 de ani, şase generaţii de olari din Familia Magopăţ continuă să învârtă roata şi să ardă lutul. Ceramica neagră este produsă exact prin aceleaşi tehnici preistorice: arderea în două etape, oxidantă şi înăbuşită, şi ornamentarea prin lustruirea cu ajutorul unei pietre de râu.
Lutul este adus de la marginea comunei, vasele se modelează la roată, se usucă timp de minim 10 zile la soare, se ard timp de aproximativ 10 ore cu lemn de răşinoase în cuptoare cu gurile deschise, la o temperatură care urcă până la 800 de grade Celsius, după care toate gurile de încărcare şi descărcare ale cuptorului se astupă cu cioburi de oale, băligar şi lut. Se produce astfel o ardere înăbuşită, care durează aproximativ 24 ore, şi în care oxidul de carbon penetrează pereţii vasului, determinând culoarea neagră. Se folosesc două tehnici de ornamentare: impresiunea şi lustruirea. Impresiunea constă în aplicarea unei rotiţe pe vasul crud, iar lustruirea se face cu ajutorul unei pietre de râu.
Pictura poate diferi.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Ø 170 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Dulceață de cireșe amare
Manufacturată de Valentina și Cătălin Lungu din Piatra Neamț. Cu o istorie de peste 10 ani, dulcețurile "Vrâncioaia" duc mai departe rețetele bunicilor, păstrând gustul autentic. Întregul proces de fabricaţie este artizanal, iar fructele provin de la producători locali, fiind atent selecționate. Dulceața de cireșe amare este un produs tradițional atestat și este apreciată atât la nivel național, cât și internațional.
230 g
Ingrediente: cireșe amare, zahăr, lămâie.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 10 zile.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 344.65 kcal, proteine 0,98 g, glucide 84,80 g, lipide 0,17 g.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Pălincă de cireșe
Produsă artizanal de Rezso și Melinda Szocs din Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita. Este o pălincă produsă după o reţetă tradițională, prin procedee vechi de sute de ani, cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație, din fructe provenind de la mici producători locali. Manufactura produce distilate 100% naturale, exclusiv din fructe selectate, spălate și prelucrate. Fermentarea fructelor desâmburizate și măcinate se desfășoară în mediu controlat și răcit, pentru obținerea decoctului de fructe proaspăt și aromat. Pălincile produse au fost premiare în fiecare dintre ultimii ani la mai multe competiții internaționale de profil. Pălinca de cireșe are un gust desavârșit de fructe dulce-acrișor, cu note de ciocolată și marțipan, ceea ce o face perfectă pentru desert sau lângă cafea.
A se servi la 15-18 grade Celsius.
Alcool: 42% vol.
200 ml
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.