1 set ceașcă și farfurie din ceramică de Marginea
1 șervet
1 ceai din muguri de brad
1 miere de brad
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
160 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2500 |
Set cană şi farfurie din ceramică neagră de Marginea
Realizate de familia Magopăţ din comuna Marginea, Judeţul Suceava.
Ceramica de la Marginea apare ca rezultat al folosirii unei tehnologii de producție ce aparține culturii Horodiștea – Florești, perioada cea mai înfloritoare a ceramicii negre geto-dacice.
De 300 de ani, şase generaţii de olari din Familia Magopăţ continuă să învârtă roata şi să ardă lutul. Ceramica neagră este produsă exact prin aceleaşi tehnici preistorice: arderea în două etape, oxidantă şi înăbuşită, şi ornamentarea prin lustruirea cu ajutorul unei pietre de râu.
Lutul este adus de la marginea comunei, vasele se modelează la roată, se usucă timp de minim 10 zile la soare, se ard timp de aproximativ 10 ore cu lemn de răşinoase în cuptoare cu gurile deschise, la o temperatură care urcă până la 800 de grade Celsius, după care toate gurile de încărcare şi...
Set cană şi farfurie din ceramică neagră de Marginea
Realizate de familia Magopăţ din comuna Marginea, Judeţul Suceava.
Ceramica de la Marginea apare ca rezultat al folosirii unei tehnologii de producție ce aparține culturii Horodiștea – Florești, perioada cea mai înfloritoare a ceramicii negre geto-dacice.
De 300 de ani, şase generaţii de olari din Familia Magopăţ continuă să învârtă roata şi să ardă lutul. Ceramica neagră este produsă exact prin aceleaşi tehnici preistorice: arderea în două etape, oxidantă şi înăbuşită, şi ornamentarea prin lustruirea cu ajutorul unei pietre de râu.
Lutul este adus de la marginea comunei, vasele se modelează la roată, se usucă timp de minim 10 zile la soare, se ard timp de aproximativ 10 ore cu lemn de răşinoase în cuptoare cu gurile deschise, la o temperatură care urcă până la 800 de grade Celsius, după care toate gurile de încărcare şi descărcare ale cuptorului se astupă cu cioburi de oale, băligar şi lut. Se produce astfel o ardere înăbuşită, care durează aproximativ 24 ore, şi în care oxidul de carbon penetrează pereţii vasului, determinând culoarea neagră. Se folosesc două tehnici de ornamentare: impresiunea şi lustruirea. Impresiunea constă în aplicarea unei rotiţe pe vasul crud, iar lustruirea se face cu ajutorul unei pietre de râu.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Farfurie Ø 150 mm
Cană H 55 mm Ø 100 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Ceai din muguri de brad
Culeși, aleși şi uscați de Sebastian şi Ela Hosu la Mărişel, în Munții Apuseni, la 1250 m, într-o zonă nepoluată. Plantele provin din zonă, din flora spontană. Esența și aroma lor este păstrată în borcane de sticlă.
20 g ± 10%
Ingrediente: muguri de brad 100%.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Miere de brad
Produsă de familia Plăvănescu în inima Moldovei, în comuna Bârnova, Județui Iași. Cu o tradiție în apicultură de 4 generații, familia Plăvănescu are două stupini cu peste 300 de familii de albine. Mierea de brad are un gust mai puțin dulce, cu o aromă asemănătoare malțului, culoare închisă, uneori până la negru, și un conținut de apă mai scăzut decât în cazul altor sortimente de miere de albine. Spectrul zaharurilor este net diferit de cel al celorlalte sortimente de miere. Fructoza (37%) predomină asupra glucozei (32%), dar se găsesc și aproape 11% dizaharide și melezitoză. În general, spectrul zaharurilor din mierea de brad este decalat spre zaharurile cu greutate moleculară ridicată. Mierea de brad conține oligoelemente precum fosfor, potasiu, calciu, sulf, magneziu, zinc, bor, fier, cupru. Mierea de brad are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, imunostimulante, epiteliale, depurative, intervenind în ameliorarea și chiar vindecarea unor afecțiuni bacteriene, dermatologice, degenerative, inflamatorii și ale sistemului imunitar.
250 g
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.