1 farfurie din ceramică de Corund la alegere
1 șervet
1 dulceață de vișine și mentă
1 miere de mentă
1 vișinată
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
256 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 3000 |
Farfurie din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special care...
Farfurie din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special care se găseşte dupa ploi, verde obţinut din zgura produsă prin arderea în cuptor a sârmei de cupru, galben obţinut din huma de Medgidia, albastru - cobalt. Ulterior, vasele se ard în cuptor la peste 900 de grade. După prima ardere, se glazurează, iar la a doua ardere culorile devin vii. Ceramica natur se arde o singură dată, cealaltă de două ori. Arderea durează 8 ore, iar răcirea 18 ore. Modelele ornamentale sunt florale și zoomorfe stilizate. Cele mai întâlnite motive sunt laleaua, cocoșul de munte şi floarea de colț.
*Se poate opta pentru varianta verde, maro, alb și negru sau pentru varianta roșu, alb și negru. Motivele populare pot diferi.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Ø 150 mm
Șervet
Șervetul este ţesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Dulceaţă de vişine cu mentă
Produsă artizanal de Sebastian şi Ela Hosu la Mărişel, în Munții Apuseni, la 1250 m, într-o zonă nepoluată. Vişinele sunt cultivate de mici producatori din Transilvania. Reţeta este tradiţională, provenind din familie. Întregul proces de fabricaţie este artizanal. Seriile de producţie sunt mici.
200 g
Ingrediente: vişine 66%, zahăr 33%, mentă 1%.
Conținut total zaharuri: maxim 45%.
Produs de casă, sterilizat în baie de apă.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 30 de zile.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 180 kcal, proteine 0,8 g, lipide 0,33 g, glucide 42 g, fibre alimentare 2 g.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Miere de mentă
Producătorul mierii de mentă poate diferi, în funcție de stoc.
Produsă de familia Plăvănescu în inima Moldovei, în comuna Bârnova, Județui Iași. Cu o tradiție în apicultură de 4 generații, familia Plăvănescu are două stupini cu peste 300 de familii de albine. Mierea de mentă este un sortiment extrem de aromat, cu o consistență uniformă, vâscoasă și o culoare care variaza de la verzui-brun la roșcat. Cristalizează în granule mici, fine. Conține o cantitate mare de vitamina C și uleiuri volatile. Mierea de mentă ușurează digestia, ameliorează colicile abdominale și combate balonarea.
250 g
***
Produsă de "Colonia" din Curtea de Argeș, Județul Argeș. "Colonia" este formată dintr-o echipă de apicultori profesioniști, cu experiență bogată în multiple tehnici apicole, care se află în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Mierea de mentă este ”miere crudă” sau ”miere vie”, ceea ce înseamnă că este extrasă la rece și se află în starea ei naturală, fără să fie încălzită. Este o miere naturală, pură, neprocesată termic, păstrându-și, astfel, intacte și vii enzimele și vitaminele, care îi conferă calități nutritive și beneficii de excepție. Bogată în nutrienți și enzime, menta este o sursă excelență de mangan, fier, cupru, magneziu, potasiu și calciu, vitamina C și vitamina A, acid folic, vitamina B2 și acizi grași Omega 3, uleiuri volatile, substanțe polifenolice, taninuri, flavonoizi şi principii amare. Menta este una dintre plantele cu cel mai ridicat nivel de antioxidanți și are numeroase efecte benefice, datorită cantității mari de uleiuri volatile, flavonoizi și polifenoli, taninuri şi principii amare.
270 g
Vişinată
Produsă în Bucovina, la Rădăuți, Județul Suceava, într-o fabrică având o istorie veche de peste 200 de ani. SAB Rădăuți, fondată în 1789, furniza băuturi spirtoase în întreg Imperiul Austro-Ungar, fiind foarte apreciate de către Curtea Imperială de la Viena. În prezent, Distileriile SABER 1789, făcând parte din Grupul Alexandrion, duc mai departe producția rețetelor bine păstrate, câștigând premii la cele mai prestigioase competiții de profil. Vișinata SABER Elyzia este 100% naturală și este una dintre puținele din lume care este îmbuteliată cu fructe întregi.
A se servi la temperatura încăperii.
Alcool: 25% vol.
500 ml
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.