1 farfurie din ceramică de Corund
1 șervet
1 dulceață de afine
1 miere de flori de munte
1 afinată
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
0 Obiect Produse
Acest produs nu mai este in stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 3000 |
Farfurie din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special care se...
Farfurie din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special care se găseşte dupa ploi, verde obţinut din zgura produsă prin arderea în cuptor a sârmei de cupru, galben obţinut din huma de Medgidia, albastru - cobalt. Ulterior, vasele se ard în cuptor la peste 900 de grade. După prima ardere, se glazurează, iar la a doua ardere culorile devin vii. Ceramica natur se arde o singură dată, cealaltă de două ori. Arderea durează 8 ore, iar răcirea 18 ore. Modelele ornamentale sunt florale și zoomorfe stilizate. Cele mai întâlnite motive sunt laleaua, cocoșul de munte şi floarea de colț.
Motivele populare pot diferi.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Ø 160 mm
Șervet
Șervetul este ţesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Dulceaţă de afine
Producătorul dulceţii de afine poate diferi, în funcție de stoc.
Manufacturată de Ilinca și George Corban din Comănești, Județul Bacău. Micuța lor fabrică se află la marginea pădurii de la Darmănești, iar întregul proces de fabricaţie este artizanal, cu serii mici de producţie. Afinele provin de la mici culturi locale din împrejurimile pădurii de la Dărmănești. Dulceața este făcută după o reţetă tradiţională, provenind din familie, la cuptoare care funcționează cu lemne de brad și fag. Este fără conservanți, fiartă la temperatură mică, cu minim de zahăr adăugat.
220 g
Ingrediente: afine 70%, zahăr 30%.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 10 zile.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 305,9 kcal, proteine 1,55 g, lipide 0 g, glucide 74,92 g.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
***
Produsă artizanal de Sebastian şi Ela Hosu la Mărişel, în Munții Apuseni, la 1250 m, într-o zonă nepoluată. Afinele sunt culese din zonă, din flora spontană. Reţeta este tradiţională, provenind din familie. Întregul proces de fabricaţie este artizanal. Seriile de producţie sunt mici.
200 g
Ingrediente: afine 67%, zahăr 33%.
Conținut total zaharuri: maxim 45%.
Produs de casă, sterilizat în baie de apă.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 30 de zile.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 180 kcal, proteine 0,47 g, lipide 0,4 g, glucide 45 g, fibre alimentare 4 g.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
***
Manufacturata de Valentina si Catalin Lungu din Piatra Neamt. Cu o istorie de peste 10 ani, dulceturile "Vrancioaia" duc mai departe retetele bunicilor, pastrand gustul autentic. Intregul proces de fabricatie este artizanal, iar fructele provin de la producatori locali, fiind atent selectionate. Dulceata de afine este atestata ca produs traditional si este apreciata atat la nivel national, cat si international.
230 g
Ingrediente: afine, zahar, lamaie.
A se pastra in locuri uscate si racoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera dupa deschidere si a se consuma in 10 zile.
Valori nutritionale (pentru 100 g): valoare nutritiva 306.91 kcal, proteine 0,82 g, glucide 75,66 g, lipide 0,11 g.
Fara adaos de coloranti, arome sau alti aditivi.
Miere din flori de munte
Producătorul mierii de flori de munte poate diferi, în funcție de stoc.
Produsă de Stupina Imperia din Bistrița. Este o miere certificată ecologic, produsă de albine din nectarul florilor de munte, de pe pajiștile însorite din Munții Rodnei. Este un sortiment complex, cu arome florale proaspete și gust plăcut, caracteristic mierii de munte. Culoarea mierii de flori de munte în stare lichidă este roșcat deschis, după cristalizare rezultând o miere cremoasă, de culoare galben-portocaliu. Este o varietate foarte apreciată datorită conținutului complex de vitamine și miresmelor proaspete de munte.
***
Produsă de familia Plăvănescu în inima Moldovei, în comuna Bârnova, Județui Iași. Cu o tradiție în apicultură de 4 generații, familia Plăvănescu are două stupini cu peste 300 de familii de albine. Mierea polifloră din zona montană are în compoziție nectarul florilor mai multor plante, iar mirosul foarte expresiv denotă un buchet nuanțat de arome, care scoate în evidență multitudinea de flori care îl compun. Din acest motiv, ea poate avea culori și gusturi diferite.
Mierea din flori de munte este cunoscută pentru eficiența în combaterea alergiilor și afecțiunilor căilor respiratorii, are o puternică acțiune anti-microbiană și este un tonifiant general pentru organism. Este recomandată pentru afecțiuni la nivelul inimii, ficatului, pentru stimularea poftei de mâncare și pentru probleme digestive.
250 g
Afinată
Produsă în Bucovina, la Rădăuți, Județul Suceava, într-o fabrică având o istorie veche de peste 200 de ani. SAB Rădăuți, fondată în 1789, furniza băuturi spirtoase în întreg Imperiul Austro-Ungar, fiind foarte apreciate de către Curtea Imperială de la Viena. În prezent, Distileriile SABER 1789, făcând parte din Grupul Alexandrion, păstrează producția rețetelor bine păstrate, câștigând premii la cele mai prestigioase competiții de profil. Afinata SABER Elyziaeste 100% naturală și este una dintre puținele din lume care este îmbuteliată cu fructe întregi.
A se servi la temperatura încăperii.
Alcool: 25% vol.
500 ml
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.