1 farfurie din ceramică de Horezu
1 șervet
1 dulceață de caise
1 caisată
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
0 Obiect Produse
Acest produs nu mai este in stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2500 |
Farfurie din ceramică de Horezu cu motivul pomului vieții
Realizată de Costel și Georgeta Popa, din Horezu, Judetul Vâlcea. Ceramica de Horezu este unică în România și este cunoscută în toată lumea. Fiind considerată „o creație tradițională unică”, ceramica de Horezu a fost inclusă în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO începând cu 2012.
Argila este adusă de pe dealurile din jurul localitații și este preparată printr-o tehnică tradițională. Lutul este lăsat la “dospit” mai multe săptămâni, timp în care este mărunțit, udat și frământat. Lutul astfel pregătit trece prin mai multe etape până se materializează în celebrele vase de ceramică: modelare la roată, prima uscare, angobare, a doua uscare, ornamentarea, a treia uscare, prima ardere, glazurare, a doua ardere. Ornamentarea se face cu un corn de vită ce are în vârf o...
Farfurie din ceramică de Horezu cu motivul pomului vieții
Realizată de Costel și Georgeta Popa, din Horezu, Judetul Vâlcea. Ceramica de Horezu este unică în România și este cunoscută în toată lumea. Fiind considerată „o creație tradițională unică”, ceramica de Horezu a fost inclusă în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO începând cu 2012.
Argila este adusă de pe dealurile din jurul localitații și este preparată printr-o tehnică tradițională. Lutul este lăsat la “dospit” mai multe săptămâni, timp în care este mărunțit, udat și frământat. Lutul astfel pregătit trece prin mai multe etape până se materializează în celebrele vase de ceramică: modelare la roată, prima uscare, angobare, a doua uscare, ornamentarea, a treia uscare, prima ardere, glazurare, a doua ardere. Ornamentarea se face cu un corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă sau cu gaița, o pensulă subțire din fire de porc. Metoda tradițională de pictare numită “jirăvire” este o tehnică specială și se realizează unind marginile unei spirale cu centrul ei în timp ce pictura este încă umedă. Culorile folosite sunt naturale și sunt obținute din argile colorate de oxizi de fier sau de magneziu. Cele mai frecvent folosite culori sunt maro, verde, cărămiziu și celebrul ivoriu de Horezu. Arderea se realizează prin tehnica oxidării în cuptoare din cărămidă de forma unui trunchi de con cu baza mare în jos. Cel mai cunoscut motiv popular folosit este celebrul cocoș de Hurez, simbolul reînvierii și nemuririi sufletului. El este înfățișat din profil, cu capul ridicat și cu coada înfoiată. Alte motive sunt pomul vieții, care simbolizează unirea cerului cu pământul, spirala vieții – ciclul etern al naşterii, morţii şi renaşterii , șarpele casei – păzitorul gospodăriei, peștii – simbolul creștinătății, coada de păun – simbolul protecției divine eterne.
Motivele populare de pe marginea farfuriei pot diferi.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Ø 180 mm
Șervet
Șervetul este ţesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Dulceaţă de caise
Produsă artizanal de Sebastian şi Ela Hosu la Mărişel, în Munții Apuseni, la 1250 m, într-o zonă nepoluată. Caisele sunt cultivate de mici producatori din Transilvania. Reţeta este tradiţională, provenind din familie. Întregul proces de fabricaţie este artizanal. Seriile de producţie sunt mici.
200 g
Ingrediente: caise 65%, sâmburi de caise 2%, zahăr 33%.
Conținut total zaharuri: maxim 45%.
Produs de casă, sterilizat în baie de apă.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 30 de zile.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 167 kcal, proteine 0,93 g, lipide 0,2 g, glucide 40 g, fibre alimentare 1 g.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Caisată
Produsă în Bucovina, la Rădăuți, Județul Suceava, într-o fabrică având o istorie veche de peste 200 de ani. SAB Rădăuți, fondată în 1789, furniza băuturi spirtoase în întreg Imperiul Austro-Ungar, fiind foarte apreciate de către Curtea Imperială de la Viena. În prezent, Distileriile SABER 1789, făcând parte din Grupul Alexandrion, păstrează producția rețetelor bine păstrate, câștigând premii la cele mai prestigioase competiții de profil. Caisata SABER Elyziaeste 100% naturală și este una dintre puținele din lume care este îmbuteliată cu fructe întregi.
A se servi la temperatura încăperii.
Alcool: 25% vol.
500 ml
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.