2 cești din ceramică de Corund
1 șervet
1 Ceai din florile pășunilor
1 miere de mentă
Ambalaj: placaj lemn, pânză iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară,carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
160 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Ceaşcă din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special...
Ceaşcă din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special care se găseşte dupa ploi, verde obţinut din zgura produsă prin arderea în cuptor a sârmei de cupru, galben obţinut din huma de Medgidia, albastru - cobalt. Ulterior, vasele se ard în cuptor la peste 900 de grade. După prima ardere, se glazurează, iar la a doua ardere culorile devin vii. Ceramica natur se arde o singură dată, cealaltă de două ori. Arderea durează 8 ore, iar răcirea 18 ore. Modelele ornamentale sunt florale și zoomorfe stilizate. Cele mai întâlnite motive sunt laleaua, cocoșul de munte şi floarea de colț.
Motivele populare pot diferi.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
H 60 mm Ø 80 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
„Ceai din florile pășunilor”
Este un produs artizanal marca SzentAbrahami, creat de Emese Csiki. Plantele medicinale provin din grădina unui conac vechi de 300 de ani din comuna Avrămeşti, judeţul Harghita. Cultura este atestată bio. Florile și frunzele plantelor sunt culese fără tulpini și împachetate integral în plicuri de hartie reciclată.
20 g
Ingrediente: gălbenele, ciuboțica cucului, coada șoricelului, mușețel, sunătoare, albăstrele, nalbă.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Miere de mentă
Produsă de "Colonia" din Curtea de Argeș, Județul Argeș. "Colonia" este formată dintr-o echipă de apicultori profesioniști, cu experiență bogată în multiple tehnici apicole, care se află în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Mierea de mentă este ”miere crudă” sau ”miere vie”, ceea ce înseamnă că este extrasă la rece și se află în starea ei naturală, fără să fie încălzită. Este o miere naturală, pură, neprocesată termic, păstrându-și, astfel, intacte și vii enzimele și vitaminele, care îi conferă calități nutritive și beneficii de excepție. Bogată în nutrienți și enzime, menta este o sursă excelență de mangan, fier, cupru, magneziu, potasiu și calciu, vitamina C și vitamina A, acid folic, vitamina B2 și acizi grași Omega 3, uleiuri volatile, substanțe polifenolice, taninuri, flavonoizi şi principii amare. Menta este una dintre plantele cu cel mai ridicat nivel de antioxidanți și are numeroase efecte benefice, datorită cantității mari de uleiuri volatile, flavonoizi și polifenoli, taninuri şi principii amare.
270 g
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.