2 ceşti din ceramică de Marginea
1 șervet
1 ceai „Tinereţe fără bătrâneţe”
1 miere cu nucă
1 miere cu alune de pădure
Ambalaj:placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
64 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Ceaşcă din ceramică neagră de Marginea
Realizată de familia Magopăţ din comuna Marginea, Judeţul Suceava.
Ceramica de la Marginea apare ca rezultat al folosirii unei tehnologii de producție ce aparține culturii Horodiștea – Florești, perioada cea mai înfloritoare a ceramicii negre geto-dacice.
De 300 de ani, şase generaţii de olari din Familia Magopăţ continuă să învârtă roata şi să ardă lutul. Ceramica neagră este produsă exact prin aceleaşi tehnici preistorice: arderea în două etape, oxidantă şi înăbuşită, şi ornamentarea prin lustruirea cu ajutorul unei pietre de râu.
Lutul este adus de la marginea comunei, vasele se modelează la roată, se usucă timp de minim 10 zile la soare, se ard timp de aproximativ 10 ore cu lemn de răşinoase în cuptoare cu gurile deschise, la o temperatură care urcă până la 800 de grade Celsius, după care toate gurile de încărcare şi descărcare ale...
Ceaşcă din ceramică neagră de Marginea
Realizată de familia Magopăţ din comuna Marginea, Judeţul Suceava.
Ceramica de la Marginea apare ca rezultat al folosirii unei tehnologii de producție ce aparține culturii Horodiștea – Florești, perioada cea mai înfloritoare a ceramicii negre geto-dacice.
De 300 de ani, şase generaţii de olari din Familia Magopăţ continuă să învârtă roata şi să ardă lutul. Ceramica neagră este produsă exact prin aceleaşi tehnici preistorice: arderea în două etape, oxidantă şi înăbuşită, şi ornamentarea prin lustruirea cu ajutorul unei pietre de râu.
Lutul este adus de la marginea comunei, vasele se modelează la roată, se usucă timp de minim 10 zile la soare, se ard timp de aproximativ 10 ore cu lemn de răşinoase în cuptoare cu gurile deschise, la o temperatură care urcă până la 800 de grade Celsius, după care toate gurile de încărcare şi descărcare ale cuptorului se astupă cu cioburi de oale, băligar şi lut. Se produce astfel o ardere înăbuşită, care durează aproximativ 24 ore, şi în care oxidul de carbon penetrează pereţii vasului, determinând culoarea neagră. Se folosesc două tehnici de ornamentare: impresiunea şi lustruirea. Impresiunea constă în aplicarea unei rotiţe pe vasul crud, iar lustruirea se face cu ajutorul unei pietre de râu.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
H 75 mm Ø 75 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Ceai „Tinerețe fără bătrânețe”
Este produs artizanal de Marcela Coșnean din Hărman, Județul Brașov. Marcela Cosnean este creatoarea brandului „Marcella - Tea of Transylvania”, dar și proprietara unei case de oaspeți din Hărman, The Country Hotel, un han vechi datând din 1904, acolo unde există și o cultură ecologică de plante din care provin parte din amestecurile de ceaiuri. Ceaiul „No. 1 Tinerețe fără bătrânețe” este un amestec de plante culese din cultura spontană și din cultura ecologică.
40 g
Ingrediente: salcâm, melisă, lavandă, tei, albăstrele, busuioc, tagetes.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Miere de salcâm cu miez de nucă
Produsă de familia Beu în inima Transilvaniei. Apicultorii de la Prisaca Transilvania au o tradiție de peste 80 de ani în creșterea albinelor pe dealurile satului Nădășel, județul Cluj.
Mierea de salcâm este unul dintre cele mai apreciate sortimentele de miere. Gustul plăcut, inconfundabil și proprietățile medicinale fac din acest sortiment de miere o delicatesă pe care gurmanzii nu au cum să nu o aprecieze. Aroma este unică: un miros subtil de salcâm și ceară. Mierea de salcâm conține majoritatea mineralelor esențiale organismului uman – fosfor, potasiu, cupru, fier, calciu, mangan şi vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5 și B6. Pe lângă acestea, mierea de salcâm are în compoziție antibiotice naturale și enzime. În cantităţi reduse, mierea de salcâm liniștește organismul și îi conferă o senzație de bine, iar în cantităţi mai mari, conferă energie. Mierea de salcam este folosită ca antiseptic, calmant al tusei, în tratamentul anemiei, asteniei, insomniilor, nevrozelor, ulcerului, pentru stimularea poftei de mancare, îmbunătăţirea activităţii inimii şi ficatului, stimularea creșterii hemoglobinei în sânge. Este un excelent tonic pentru femei însărcinate, copii şi persoane aflate în convalescenţă. Mierea de salcâm poate înlocui zahărul în ceai sau cafea, neschimbându-le gustul.
Miezul de nucă este bogat în proteine vegetale. Nuca este o sursă de calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, fier, iod, dar şi de vitamine: C, B2, B5 şi caroten. Nuca stimulează memoria, imunitatea si revitalizarea organismului.
200 g
Miere de salcâm cu alune de pădure
Produsă de familia Beu în inima Transilvaniei. Apicultorii de la Prisaca Transilvania au o tradiție de peste 80 de ani în creșterea albinelor pe dealurile satului Nădășel, județul Cluj.
Mierea de salcâm este unul dintre cele mai apreciate sortimentele de miere. Gustul plăcut, inconfundabil și proprietățile medicinale fac din acest sortiment de miere o delicatesă pe care gurmanzii nu au cum să nu o aprecieze. Aroma este unică: un miros subtil de salcâm și ceară. Mierea de salcâm conține majoritatea mineralelor esențiale organismului uman – fosfor, potasiu, cupru, fier, calciu, mangan şi vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5 și B6. Pe lângă acestea, mierea de salcâm are în compoziție antibiotice naturale și enzime. În cantităţi reduse, mierea de salcâm liniștește organismul și îi conferă o senzație de bine, iar în cantităţi mai mari, conferă energie. Mierea de salcam este folosită ca antiseptic, calmant al tusei, în tratamentul anemiei, asteniei, insomniilor, nevrozelor, ulcerului, pentru stimularea poftei de mancare, îmbunătăţirea activităţii inimii şi ficatului, stimularea creșterii hemoglobinei în sânge. Este un excelent tonic pentru femei însărcinate, copii şi persoane aflate în convalescenţă. Mierea de salcâm poate înlocui zahărul în ceai sau cafea, neschimbându-le gustul.
Alunele de pădure sunt o sursă excelentă de fibre alimentare. Bogate în vitamina E, vitamina A, acid oleic, acid folic, proteine, grăsimi mononesaturate şi minerale precum mangan, cupru, seleniu şi zinc, alunele de pădure menţin o stare de sănătate bună şi ajută chiar la ameliorarea unor afecţiuni precum colesterol mărit, depresie sau boli cardiovasculare.
200 g
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.