1 farfurie din ceramică de Corund
1 șervet
1 dulceață de coacăze negre
1 pălincă de coacăze negre
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
64 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Farfurie din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special care se...
Farfurie din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special care se găseşte dupa ploi, verde obţinut din zgura produsă prin arderea în cuptor a sârmei de cupru, galben obţinut din huma de Medgidia, albastru - cobalt. Ulterior, vasele se ard în cuptor la peste 900 de grade. După prima ardere, se glazurează, iar la a doua ardere culorile devin vii. Ceramica natur se arde o singură dată, cealaltă de două ori. Arderea durează 8 ore, iar răcirea 18 ore. Modelele ornamentale sunt florale și zoomorfe stilizate. Cele mai întâlnite motive sunt laleaua, cocoșul de munte şi floarea de colț.
Motivele populare pot diferi.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Ø 160 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Dulceaţă de coacăze negre
Producătorul dulceţii de coacăze negre poate diferi, în funcție de stoc.
Manufacturată de Ilinca și George Corban din Comănești, Județul Bacău. Micuța lor fabrică se află la marginea pădurii de la Darmănești, iar întregul proces de fabricaţie este artizanal, cu serii mici de producţie. Coacăzele provin de la mici culturi locale din împrejurimile pădurii de la Dărmănești. Dulceața este făcută după o reţetă tradiţională, provenind din familie, la cuptoare care funcționează cu lemne de brad și fag. Este fără conservanți, fiartă la temperatură mică, cu minim de zahăr adăugat.
220 g
Ingrediente: coacăze negre 70%, zahăr 30%.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 10 zile.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 305 kcal, proteine 6,3 g, lipide 0,0 g, glucide 299 g.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
***
Produsă artizanal de Sebastian şi Ela Hosu la Mărişel, în Munții Apuseni, la 1250 m, într-o zonă nepoluată. Coacăzele sunt cultivate de mici producatori din Transilvania. Reţeta este tradiţională, provenind din familie. Întregul proces de fabricaţie este artizanal. Seriile de producţie sunt mici.
200 g
Ingrediente: coacăze negre 67%, zahăr 33%.
Conținut total zaharuri: maxim 45%.
Produs de casă, sterilizat în baie de apă.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 30 de zile.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 177 kcal, proteine 1 g, lipide 0,47 g, glucide 43 g, fibre alimentare 2 g.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Pălincă de coacăze negre
Produsă artizanal de Rezso și Melinda Szocs din Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita. Este o pălincă produsă după o reţetă tradițională, prin procedee vechi de sute de ani, cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație, din fructe provenind de la mici producători locali. Manufactura produce distilate 100% naturale, exclusiv din fructe selectate, spălate și prelucrate. Fermentarea fructelor desâmburizate și măcinate se desfășoară în mediu controlat și răcit, pentru obținerea decoctului de fructe proaspăt și aromat. Pălincile produse au fost premiare în fiecare dintre ultimii ani la mai multe competiții internaționale de profil. Pălinca de coacăze negre are un gust intens de fructe, cu note minerale, și un caracter compact, specific fructului rosu.
A se servi la 15-18 grade Celsius.
Alcool: 42% vol.
200 ml
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.