Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Cine suntem

Lădița Românească este  denumirea comercială a IONESCU R. E. PFA, cu sediul profesional în București, Str. Dimitrie Anghel nr. 1, având numărul de ordine în Registrul Comerțului F40/876/2018, codul unic de identificare fiscală 39247732, contul bancar RO45 INGB 0000 9999 0889 2188 deschis la ING Bank, Office Nerva Traian, adresa de e-mail contact@laditaromaneasca.ro și numărul de telefon 0729 712 714.

Cum colectăm datele dumneavoastră cu caracter personal

Datele cu caracter personal pot fi colectate sau accesate în următoarele moduri:

-      direct de la dumneavoastră, din datele completate de dumneavoastră în site;

-      observate de noi atunci când navigați pe site (cookie-uri, IP, navigare site, etc.).

Date furnizate de dumneavoastră în mod direct

În calitate de vizitator, nu trebuie să furnizați date cu caracter personal pentru a utiliza site-ul. Cu toate acestea, pentru a utiliza magazinul online, va trebui să ne comunicați numele dumneavoastră, adresa dumneavoastră, precum și alte date cu caracter personal necesare pentru cumpărarea produselor comercializate.

Datele cu caracter personal furnizate de vizitatori în mod expres și voluntar care sunt colectate prin site:

-      la crearea contului

Site-ul utilizează un formular prin care vă puteți crea un cont, care include câmpuri precum numele și prenumele, adresa de email și parola, având posibilitatea să bifați această opțiune la crearea contului.

Prelucrăm aceste date pe baza temeiului juridic al executării unui contract cu utilizatorii, pentru a vă putea permite să vă logați ușor pe site și să plasați comenzi. Aceste date vor fi păstrate pe durata existenței contului de utilizator, până când utilizatorul șterge/dezactivează contul.

-      la plasarea unei comenzi

Atunci când plasați o comandă prin intermediul site-ului, vă vom solicita, de asemenea, detalii privind adresa de livrare, numărul de telefon, informații referitoare la plată.

Prelucrăm aceste date pe baza temeiului juridic al executării unui contract cu utilizatorii, pentru a asigura procesarea comenzilor și livrarea lor către dumneavoastră, a comunica cu dumneavoastră cu privire la comenzi, a încasa plăți și a efectua rambursări, a vă oferi asistență și suport pentru clienți, a preveni și detecta actele de fraudă și a vă menține informați cu privire la serviciile noastre. Aceste date sunt stocate pe durata existenței contului dumneavoastră sau, în cazul în care avem o obligație legală de a păstra anumite date pentru o perioadă de timp, pe durata prevăzută de obligația legală.

Datele accesate la utilizarea site-ului

-      Site-ul colectează anumite informații în mod automat. Informațiile pot include adresele protocolului de internet (IP), regiunea sau locația generală unde computerul sau dispozitivul dumneavoastră accesează internetul. Nu utilizăm aceste date. 

-      Vizita dumneavoastră pe site poate plasa cookie-uri strict necesare pentru funcționarea site-ului. Folosim astfel de cookie-uri strict necesare pentru că sunt esențiale pentru buna funcționare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul dumneavoastră la accesarea site-ului sau în urma acțiunilor efectuate în site, după caz. Puteți seta browser-ul dumneavoastră pentru a bloca cookie-urile, însă în acest caz anumite secțiuni ale site-ului nu vor funcționa corect.De exemplu, blocarea cookie-urilor vă poate împiedica să cumpărați online, să vă autentificați în contul dumneavoastră sau să nu puteți regăsi ce ați adăugat în coșul de cumpărături.

 Divulgarea către terți

Putem divulga parțial informațiile dumneavoastră cu caracter personal atunci când este strict necesar a fi cunoscut, următoarelor categorii de terți:

-      firmelor de curierat, cărora le divulgăm numele și prenumele, adresa de livrare și numărul de telefon, strict în scopul livrării comenzii.

-      societăților implicate în operarea site-ului.

-      altor entități sau persoane cum ar fi autorități și instituții publice, contabili, auditori, avocați și alți consultanți profesioniști externi, atunci când când legea ne impune să le divulgăm.

De asemenea, putem divulga informațiile dumneavoastră cu caracter personal către terți:

-      dacă solicitați sau autorizați acest lucru;

-      persoanelor care dovedesc autoritatea legală de a acționa în numele dumneavoastră;

-      în cazul în care vindem orice activitate sau active aferente site-ului la care sunteți abonat, putem divulga informațiile dumneavoastră cu caracter personal cumpărătorului respectivei activități sau respectivelor active, pentru a asigura faptul că activitatea continuă ca o întreprindere funcțională.

Restricții privind utilizarea informațiilor cu caracter personal de către destinatari

Oricare terțe părți cu care alegem să împărtășim informațiile dumneavoastră cu caracter personal conform celor de mai sus sunt limitate (prin lege și contractual) în capacitatea lor de a utiliza informațiile dumneavoastră cu caracter personal pentru scopurile specifice identificate de noi. Ne vom asigura întotdeauna că oricare terțe părți cu care alegem să împărtășim informațiile dumneavoastră cu caracter personal sunt supuse obligațiilor privind protecția datelor și securitate conforme cu această Notă de Informare privind Protecția Datelor și cu legile aplicabile. Cu toate acestea, pentru evitarea dubiului, acest lucru nu poate fi aplicabil atunci când divulgarea nu constituie decizia noastră. Exceptând astfel cum este detaliat mai sus în mod expres, nu vom împărtăși, transfera sau închiria niciodată oricare dintre informațiile dumneavoastră cu caracter personal către oricare terță parte fără notificarea dumneavoastră și, dacă este cazul, fără obținerea consimțământului dumneavoastră.

Drepturile dumneavoastră

În calitate de persoană vizată aveți anumite drepturi legale cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectăm de la dumneavoastră:

-           dreptul de retragere a consimțământului

Așa cum v-ați exprimat consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, tot așa vă puteți retrage consimțământul în orice moment. Ne puteți solicita acest lucru în orice moment.

-           dreptul la rectificare

Puteți beneficia de rectificarea datelor cu caracter personal care vă vizează. Puteți edita numele, numărul de telefon, adresa de e-mail, adresa de livrare, datele de facturare asociate contului dumneavoastră prin meniul site-ului.

-           dreptul la acces

Ne puteți solicita informații referitoare la datele cu caracter personal pe care le deținem în privința dumneavoastră, incluzând informații privind categoriile de date cu caracter personal aflate în posesia noastră sau în controlul nostru, pentru ce sunt utilizate, de unde le-am colectat, dacă nu direct de la dumneavoastră, și căror persoane le-au fost divulgate, dacă este cazul. Vă vom furniza o copie a datelor dumneavoastră cu caracter personal la cerere.

-           dreptul la ștergerea datelor

Aveți dreptul de a ne solicita să vă ștergem datele cu caracter personal pe care le prelucrăm în privința dumneavoastră.

-           dreptul de a formula o plângere

Puteți formula o plângere la autoritatea privind protecția datelor:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal 

Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România

Telefon: +40 318 059 211; +40 318 059 212

Fax: +40 318 059 602

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

 

De reținut:

-           Vom încerca să soluționăm cererea dumneavoastră în termen de 30 de zile, care poate fi prelungit din motive specifice legate de un anumit drept legal sau de complexitatea cererii dumneavoastră. În toate cazurile, dacă acest termen este prelungit, vă vom informa cu privire la durata prelungirii și motivele care au condus la aceasta.

-           Pentru a exercita drepturile dumneavoastră legale, vă rugăm să ne contactați în scris la detaliile de contact furnizate în secțiunea Cine suntem.

Securitate

IONESCU R. E. PFA se angajează să protejeze informațiile cu caracter personal împotriva pierderii, utilizării necorespunzătoare, divulgării, modificării, indisponibilizării, accesului neautorizat și distrugerii și adoptă toate măsurile de protecție rezonabile pentru a păstra confidențialitatea informațiilor cu caracter personal, inclusiv prin utilizarea măsurilor organizatorice și tehnice adecvate. În cursul furnizării datelor dumneavoastră cu caracter personal către noi, informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi transferate prin internet. Deși depunem toate eforturile pentru a proteja informațiile cu caracter personal pe care ni le furnizați, transmiterea informațiilor pe internet între dumneavoastră și noi nu este sigură în totalitate. Ca atare, nu putem garanta securitatea informațiilor dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le transmiteți pe internet și oricare asemenea transmitere este pe riscul dumneavoastră.

Modificări aduse Politicii privind Protecția Datelor

Ne rezervăm dreptul, la libera alegere, de a modifica practicile noastre privind protecția datelor și de a actualiza și a aduce modificări la această Politică privind protecția datelor în orice moment. Din acest motiv, vă încurajăm să consultați această secțiune în mod constant.