1 farfurie din ceramică de Marginea
1 șervet
1 dulceață de ceapă roșie
1 dulceață de ardei iute
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
120 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Farfurie din ceramică neagră de Marginea
Realizată de familia Magopăţ din comuna Marginea, Judeţul Suceava.
Ceramica de la Marginea apare ca rezultat al folosirii unei tehnologii de producție ce aparține culturii Horodiștea – Florești, perioada cea mai înfloritoare a ceramicii negre geto-dacice.
De 300 de ani, şase generaţii de olari din Familia Magopăţ continuă să învârtă roata şi să ardă lutul. Ceramica neagră este produsă exact prin aceleaşi tehnici preistorice: arderea în două etape, oxidantă şi înăbuşită, şi ornamentarea prin lustruirea cu ajutorul unei pietre de râu.
Lutul este adus de la marginea comunei, vasele se modelează la roată, se usucă timp de minim 10 zile la soare, se ard timp de aproximativ 10 ore cu lemn de răşinoase în cuptoare cu gurile deschise, la o temperatură care urcă până la 800 de grade...
Farfurie din ceramică neagră de Marginea
Realizată de familia Magopăţ din comuna Marginea, Judeţul Suceava.
Ceramica de la Marginea apare ca rezultat al folosirii unei tehnologii de producție ce aparține culturii Horodiștea – Florești, perioada cea mai înfloritoare a ceramicii negre geto-dacice.
De 300 de ani, şase generaţii de olari din Familia Magopăţ continuă să învârtă roata şi să ardă lutul. Ceramica neagră este produsă exact prin aceleaşi tehnici preistorice: arderea în două etape, oxidantă şi înăbuşită, şi ornamentarea prin lustruirea cu ajutorul unei pietre de râu.
Lutul este adus de la marginea comunei, vasele se modelează la roată, se usucă timp de minim 10 zile la soare, se ard timp de aproximativ 10 ore cu lemn de răşinoase în cuptoare cu gurile deschise, la o temperatură care urcă până la 800 de grade Celsius, după care toate gurile de încărcare şi descărcare ale cuptorului se astupă cu cioburi de oale, băligar şi lut. Se produce astfel o ardere înăbuşită, care durează aproximativ 24 ore, şi în care oxidul de carbon penetrează pereţii vasului, determinând culoarea neagră. Se folosesc două tehnici de ornamentare: impresiunea şi lustruirea. Impresiunea constă în aplicarea unei rotiţe pe vasul crud, iar lustruirea se face cu ajutorul unei pietre de râu.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Ø 170 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Dulceaţă de ceapă roşie
Produsă artizanal de Sebastian şi Ela Hosu la Mărişel, în Munții Apuseni, la 1250 m, într-o zonă nepoluată. Ceapa este cultivată de mici producatori din Transilvania. Reţeta este tradiţională, provenind din familie. Întregul proces de fabricaţie este artizanal. Seriile de producţie sunt mici.
200 g
Ingrediente: ceapă roşie 67%, zahăr 33%, scorţişoară.
Conținut total zaharuri: maxim 45%.
Produs de casă, sterilizat în baie de apă.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 30 de zile.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 162 kcal, proteine 0,73 g, lipide 0,06 g, glucide 39 g, fibre alimentare 1 g.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Dulceaţă de ardei iute
Produsă artizanal de Sebastian şi Ela Hosu la Mărişel, în Munții Apuseni, la 1250 m, într-o zonă nepoluată. Ardeii sunt cultivaţi de mici producatori din Transilvania. Reţeta este tradiţională, provenind din familie. Întregul proces de fabricaţie este artizanal. Seriile de producţie sunt mici.
200 g
Ingrediente: ardei capia 40%, ardei iute 27%, zahăr 33%.
Conținut total zaharuri: maxim 45%.
Produs de casă, sterilizat în baie de apă.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 30 de zile.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 158 kcal, proteine 0,9 g, lipide 0,2 g, glucide 45 g, fibre alimentare 4 g.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.