1 ceașcă din ceramică de Corund
1 farfuriuță din ceramică de Corund
1 șervet
1 ceai din fructe de pădure
1 miere polifloră
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
544 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Ceaşcă și farfuriuță din ceramică de Corund
Realizate de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un...
Ceaşcă și farfuriuță din ceramică de Corund
Realizate de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special care se găseşte dupa ploi, verde obţinut din zgura produsă prin arderea în cuptor a sârmei de cupru, galben obţinut din huma de Medgidia, albastru - cobalt. Ulterior, vasele se ard în cuptor la peste 900 de grade. După prima ardere, se glazurează, iar la a doua ardere culorile devin vii. Ceramica natur se arde o singură dată, cealaltă de două ori. Arderea durează 8 ore, iar răcirea 18 ore. Modelele ornamentale sunt florale și zoomorfe stilizate. Cele mai întâlnite motive sunt laleaua, cocoșul de munte şi floarea de colț.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
H 60 mm Ø 80 mm
Ø 140 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Ceai din fructe de pădure
Culese, alese şi uscate de Sebastian şi Ela Hosu la Mărişel, în Munții Apuseni, la 1250 m, într-o zonă nepoluată. Fructele provin din zonă, din flora spontană. Esența și aroma lor este păstrată în borcane de sticlă.
50 g ± 10%
Ingrediente: afine 33%, merișoare 33%, zmeură 33%.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Miere polifloră
Produsă de "Colonia" din Curtea de Argeș, Județul Argeș. "Colonia" este formată dintr-o echipă de apicultori profesioniști, cu experiență bogată în multiple tehnici apicole, care se află în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Mierea de mentă este ”miere crudă” sau ”miere vie”, ceea ce înseamnă că este extrasă la rece și se află în starea ei naturală, fără să fie încălzită. Este o miere naturală, pură, neprocesată termic, păstrându-și, astfel, intacte și vii enzimele și vitaminele, care îi conferă calități nutritive și beneficii de excepție. Este obținută din nectarul și polenul mai multor specii de plante cu flori, reunindu-și caracteristicile aromelor într-un profil aromatic autentic. Este tonică și hrănitoare, bună pentru răceli, gripă și alte afecțiuni respiratorii, un remediu natural pentru tuse și dureri în gât, precum și un stimulent puternic al imunității, fiind foarte bogată în antioxidanți.
270 g
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.