2 pahare din ceramică de Corund
1 ceai de lavandă
1 fagure cu miere de tei
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
64 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Pahare din ceramică de Corund
Realizate de familia meşterului Mihail Ilyes, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special...
Pahare din ceramică de Corund
Realizate de familia meşterului Mihail Ilyes, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special care se găseşte dupa ploi, verde obţinut din zgura produsă prin arderea în cuptor a sârmei de cupru, galben obţinut din huma de Medgidia, albastru - cobalt. Ulterior, vasele se ard în cuptor la peste 900 de grade. După prima ardere, se glazurează, iar la a doua ardere culorile devin vii. Ceramica natur se arde o singură dată, cealaltă de două ori. Arderea durează 8 ore, iar răcirea 18 ore. Modelele ornamentale sunt florale și zoomorfe stilizate. Cele mai întâlnite motive sunt laleaua, cocoșul de munte şi floarea de colț.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Motivele populare pot diferi.
H 65 mm Ø 70 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
Ceai de lavandă
Culese, sortate și uscate de echipa Katherinei Haeni din Arad. BioFarmland este o fermă ecologică unde se face agricultură bio-ciclică-vegană, organică, acordându-se o mare atenție solurilor virgine și plantelor. Ceaiul de lavandă contribuie la reducerea tensiunilor psihice, este calmant natural, protejează organismul împotriva stresului, armonizează starea psiho-emoțională, elimină tensiunile psihice care provoacă insomnii și oferă o stare de liniște.
40 g
Ingrediente: flori de lavandă.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Fagure cu miere de tei
Produs de "Colonia" din Curtea de Argeș, Județul Argeș. "Colonia" este formată dintr-o echipă de apicultori profesioniști, cu experiență bogată în multiple tehnici apicole, care se află în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.
Fagurele de stup sigilat oferă garanția că mierea din interior a fost atinsă doar de albine. Fagurele de miere este o sursă directă de lăptișor de matcă natural, propolis și polen. Mierea depozitată în fagure este cea mai pură și mai crudă miere, iar ceara din care este compus fagurele are valoare nutrițională și beneficii pentru sănătate. Conține vitaminele B, C, D și E, fitonutrienți și are beneficii antioxidante și antiinflamatorii. Este bogat în acizi organici și compuși fenolici care promovează sănătatea inimii. Este antibacterian, antiviral și antifungic.
Produsele apicole nu sunt recomandate copiilor sub varsta de 1 an.
Cristalizarea (zaharisirea) mierii este un proces natural care confirmă faptul că mierea este crudă și atestă calitatea superioară a acesteia.
Deoarece produsele apicole sunt produse de către albine din surse naturale, acestea nu sunt standardizate din punct de vedere al proprietăților organoleptice, de aceea culoarea, gustul, mirosul și aspectul pot să varieze, fără a influența beneficiile și calitatea produsului.
150 g
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare energetică 377 kcal, proteine 0,3 g, lipide 4,6 g, glucide 69,8 g, fibre 7 g.
A se păstra în ambalajul original, în locuri uscate și ferite de razele soarelui.
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.