indisponibil
2 cești din ceramică de Corund
1 șervet
1 Ceai din florile pășunilor
1 Ceaiul munților
1 miere zmeură
1 miere de flori de munte
Ambalaj:placaj de lemn,pânză de iută,lână de lemn,spice de grâu,șnur tricolor,sigiliu de ceară,sfoară,carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva?Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
Acest produs nu mai este in stoc
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Ceaşcă din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special...
Ceaşcă din ceramică de Corund
Realizată de familia meşterului Albert Varga, din satul Corund, Judeţul Harghita. Ceramica de Corund este una dintre cele mai populare ceramici din România.
Argila se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Se macină ori se frământă ca să nu aibă impurități, până când lutul ajunge o pastă omogenă; apoi se taie fâșii și este modelat cu ajutorul roții olarului. Odata modelate, vasele se lasă la uscat. Ulterior, vasele din lut se imersează în caolin, pentru obţinerea culorii albe, și iar sunt puse la uscat. Apoi se aplică ornamentele cu contur negru, cu mâna liberă, cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă, prin care se scurge culoarea. Iar se usucă și urmează aplicarea culorilor: roşu realizat din pământ bogat în oxid de fier, maroniu şi negru realizat dintr-un pământ special care se găseşte dupa ploi, verde obţinut din zgura produsă prin arderea în cuptor a sârmei de cupru, galben obţinut din huma de Medgidia, albastru - cobalt. Ulterior, vasele se ard în cuptor la peste 900 de grade. După prima ardere, se glazurează, iar la a doua ardere culorile devin vii. Ceramica natur se arde o singură dată, cealaltă de două ori. Arderea durează 8 ore, iar răcirea 18 ore. Modelele ornamentale sunt florale și zoomorfe stilizate. Cele mai întâlnite motive sunt laleaua, cocoșul de munte şi floarea de colț.
Motivele populare pot diferi.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
H 60 mm Ø 80 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
„Ceai secuiesc din florile pășunilor”
Este un produs artizanal marca SzentAbrahami, creat de Emese Csiki. Plantele medicinale provin din grădina unui conac vechi de 300 de ani din comuna Avrămeşti, judeţul Harghita. Cultura este atestată bio. Florile și frunzele plantelor sunt culese fără tulpini și împachetate integral în plicuri de hartie reciclată.
20 g
Ingrediente: gălbenele, ciuboțica cucului, coada șoricelului, mușețel, sunătoare, albăstrele, nalbă.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se consuma de preferinţă înainte de: Septembrie 2022.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
„Ceaiul munților secui”
Este un produs artizanal marca SzentAbrahami, creat de Emese Csiki. Plantele medicinale provin din grădina unui conac vechi de 300 de ani din comuna Avrămeşti, judeţul Harghita. Cultura este atestată bio. Florile și frunzele plantelor sunt culese fără tulpini și împachetate integral în plicuri de hartie reciclată.
20 g
Ingrediente: frunze de mur, zmeur si afin negru, flori de soc, flori de tei.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se consuma de preferinţă înainte de: Septembrie 2022.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Miere de zmeură
Produsă de Stupina Imperia din Bistrița. Este o miere certificată ecologic, produsă de albine din nectarul florilor de zmeură din zonele împădurite din Munții Rodnei. Este o varietate de miere cu o aromă specială și un gust catifelat, care amintește de fructele de zmeură proapat culese. Culoarea mierii de zmeură în formă lichidă este portocaliu-deschis. Cristalizarea mierii de zmeură se produce într-o perioadă mai scurtă, aproximativ 2-3 săptămâni, iar în această formă prezintă o culoare galben-deschis. Mierea de zmeură este recunoscută pentru aportul în reglarea activității ovarelor, în prevenirea unor afecţiuni ca osteoporoza și sclerodermia. De asemenea, se recomandă pentru îndulcirea ceaiurilor folosite ca remediu în stări gripale, tuse şi răceală. Mierea de zmeură este cunoscută și pentru proprietățile de reîntinerire a tenului.
A se consuma de preferinţă înainte de: Februarie 2022.
250 g
Miere din flori de munte
Este produsul Stupinei Imperia din Bistrița. Este o miere certificată ecologic produsă de albine din nectarul florilor de munte, pe pajiștile însorite din Munții Rodnei. Este un sortiment complex, cu arome florale proaspete și gust plăcut, caracteristic mierii de munte. Culoarea mierii de flori de munte în stare lichidă este roșcat-deschis, după cristalizare rezultând o miere cremoasă de culoare galben-portocaliu. Este o varietate foarte apreciată datorită conținutului complex de vitamine și miresmelor proaspete de munte. Mierea din flori de munte este eficientă în cazul alergiilor și bolilor căilor respiratorii, are o puternică acțiune anti-microbiană și este un tonifiant general pentru organism
A se consuma de preferinţă înainte de: Februarie 2022.
250 g
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.