1 set ceașcă și farfurie din ceramică de Marginea
1 șervet
1 "Ceaiul Fecioarei Maria"
1 miere de salcâm cu fagure
Ambalaj: placaj de lemn, pânză de iută, lână de lemn, spice de grâu, șnur tricolor, sigiliu de ceară, sfoară, carte de vizită scrisă de mână cu informații despre România și români celebri.
Vrei să schimbi ceva? Sună-mă și împreună vom concepe cadoul perfect!
Livrare în 2 - 4 zile în România
Livrare în 7 - 10 zile în Europa
Retur în 14 zile lucrătoare
Rambursare în 14 zile
224 Obiect Produse
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Inaltime (mm) | 100 |
Latime (mm) | 300 |
Adancime (mm) | 200 |
Greutate (g) cca | 2000 |
Set cană şi farfurie din ceramică neagră de Marginea
Realizate de familia Magopăţ din comuna Marginea, Judeţul Suceava.
Ceramica de la Marginea apare ca rezultat al folosirii unei tehnologii de producție ce aparține culturii Horodiștea – Florești, perioada cea mai înfloritoare a ceramicii negre geto-dacice.
De 300 de ani, şase generaţii de olari din Familia Magopăţ continuă să învârtă roata şi să ardă lutul. Ceramica neagră este produsă exact prin aceleaşi tehnici preistorice: arderea în două etape, oxidantă şi înăbuşită, şi ornamentarea prin lustruirea cu ajutorul unei pietre de râu.
Lutul este adus de la marginea comunei, vasele se modelează la roată, se usucă timp de minim 10 zile la soare, se ard timp de aproximativ 10 ore cu lemn de răşinoase în cuptoare cu gurile deschise, la o temperatură care urcă până la 800 de grade Celsius, după care toate gurile de încărcare şi...
Set cană şi farfurie din ceramică neagră de Marginea
Realizate de familia Magopăţ din comuna Marginea, Judeţul Suceava.
Ceramica de la Marginea apare ca rezultat al folosirii unei tehnologii de producție ce aparține culturii Horodiștea – Florești, perioada cea mai înfloritoare a ceramicii negre geto-dacice.
De 300 de ani, şase generaţii de olari din Familia Magopăţ continuă să învârtă roata şi să ardă lutul. Ceramica neagră este produsă exact prin aceleaşi tehnici preistorice: arderea în două etape, oxidantă şi înăbuşită, şi ornamentarea prin lustruirea cu ajutorul unei pietre de râu.
Lutul este adus de la marginea comunei, vasele se modelează la roată, se usucă timp de minim 10 zile la soare, se ard timp de aproximativ 10 ore cu lemn de răşinoase în cuptoare cu gurile deschise, la o temperatură care urcă până la 800 de grade Celsius, după care toate gurile de încărcare şi descărcare ale cuptorului se astupă cu cioburi de oale, băligar şi lut. Se produce astfel o ardere înăbuşită, care durează aproximativ 24 ore, şi în care oxidul de carbon penetrează pereţii vasului, determinând culoarea neagră. Se folosesc două tehnici de ornamentare: impresiunea şi lustruirea. Impresiunea constă în aplicarea unei rotiţe pe vasul crud, iar lustruirea se face cu ajutorul unei pietre de râu.
Se recomandă ştergerea cu o cârpă moale şi umedă sau spălarea manuală.
Farfurie Ø 150 mm
Cană H 55 mm Ø 100 mm
Șervet
Țesut și cusut de meşterii populari bistriţeni îndrumați de Cristian și Elena Nicora. Este din bumbac 100% şi se încheie cu dantelă de bumbac. Este de culoare natur.
Se spală la 60 de grade Celsius.
420 mm x 420 mm
„Ceaiul Fecioarei Maria”
Este un produs artizanal marca SzentAbrahami, creat de Emese Csiki. Plantele medicinale provin din grădina unui conac vechi de 300 de ani din comuna Avrămeşti, judeţul Harghita. Cultura este atestată bio. Florile și frunzele plantelor sunt culese fără tulpini și împachetate întregi în plicuri de hartie reciclată. Fiecare plantă medicinală din compoziție are o legătură simbolică cu Fecioara Maria.
20 g
Ingrediente: crețișoară, coada șoricelului, trandafir alb, frunze de zmeur, albăstrele.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
Fără adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Miere de salcâm cu fagure
Produsă de familia Beu în inima Transilvaniei. Apicultorii de la Prisaca Transilvania au o tradiție de peste 80 de ani în creșterea albinelor pe dealurile satului Nădășel, județul Cluj.
Mierea de salcâm este unul dintre cele mai apreciate sortimentele de miere. Gustul plăcut, inconfundabil și proprietățile medicinale fac din acest sortiment de miere o delicatesă pe care gurmanzii nu au cum să nu o aprecieze. Aroma este unică: un miros subtil de salcâm și ceară. Mierea de salcâm conține majoritatea mineralelor esențiale organismului uman – fosfor, potasiu, cupru, fier, calciu, mangan şi vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5 și B6. Pe lângă acestea, mierea de salcâm are în compoziție antibiotice naturale și enzime. În cantităţi reduse, mierea de salcâm liniștește organismul și îi conferă o senzație de bine, iar în cantităţi mai mari, conferă energie. Mierea de salcam este folosită ca antiseptic, calmant al tusei, în tratamentul anemiei, asteniei, insomniilor, nevrozelor, ulcerului, pentru stimularea poftei de mancare, îmbunătăţirea activităţii inimii şi ficatului, stimularea creșterii hemoglobinei în sânge. Este un excelent tonic pentru femei însărcinate, copii şi persoane aflate în convalescenţă. Mierea de salcâm poate înlocui zahărul în ceai sau cafea, neschimbându-le gustul.
Fagurele este un produs foarte complex, care conține mai multe produse apicole în forma lor cea mai pură: miere, lăptișor de matcă, propolis, polen și, nu în ultimul rând, ceară. Fagurii sunt folosiți la tratarea afecțiunilor căilor respiratorii - sinuzite, bronșite, rinite, laringite, dar și în astenii, anemii, alergii, boli de stomac. Mestecatul fagurelui de miere ajută la curățarea dinților de tartru, la reglarea metabolismului și la întărirea imunității.
250 g
*Produsele sunt lucrate manual. Culoarea, modelul, greutatea, forma și dimensiunile pot diferi.